”Kan bli en jobbig höst för Frölunda”

Hem » Intervju » ”Kan bli en jobbig höst för Frölunda”

image2

SHL är äntligen igång och NordicBet hörde med några av Sveriges SHL-experter hur de ser på inledningen av säsongen, om något lag eller spelare har imponerat speciellt och hur de ser på regerande svenska mästarna Frölundas något tuffa inledning. Smålandspostens hockeyjournalist Daniel Enestubbe är inte överraskad av det senare.

Knappt tre omgångar har spelats i SHL. Är det något lag som överraskat positivt och på vilket sätt?
– Att Malmö tillhör toppen av landets högsta serie var det ett par decennier sedan vi såg. Klubben har i modernare tid mest visat prov på en hemsk förmåga att ”underträffa” sig själv, men kanske ser vi trendbrottet nu. Att truppen man-för-man ser stark ut har vi sett i Malmö tidigare men det som imponerar nu är att spelarna verkar befinna sig på en jämn nivå, nära sin maxkapacitet, under serieinledningen. Utan tvekan är Peter Anderssons pågar det största utropstecknet så här långt.

Regerande mästarna Frölunda fick en tuff start med två raka förluster och två långa avstängningar, men tog revansch på Brynäs senast och tog sin första trepoängare. Vad säger du om deras inledning på säsongen?
– För mig var det ganska väntat att en guldreaktion skulle komma, med nykomponerat lag och den press det innebär att gå in i spel som regerande mästare. Skellefteå kan hantera det, men titta på Växjö i fjol, titta på Brynäs 2012, se på Färjestad 2011 för att nämna tre exempel på att det är mer regel än undantag att guldet både kan skapa problem och snabbt bli till sand. Att dessutom dra på sig två långa avstängningar direkt indikerar att det kan bli en jobbig fortsättning på hösten för Frölunda. Men laget i sig innehåller så mycket spetskompetens att någon djupare kris känns avlägsen.

Är det någon spelare du tycker har imponerat extra mycket under inledningen?
– Det är givetvis svårt att kringgå Dennis Everberg här. Det är inte helt lätt att komma hem lite med svansen mellan benen efter två mindre lyckade år i Nordamerika som upphaussad förmodad stjärna. En försäsong med mycket låg poängproduktion och som mest innehållit dumma utvisningar från Everbergs sida ställde dessutom vissa kritiska frågor inför premiären. Frågor Everberg besvarade med fem mål på tre matcher. En perfekt start i återkomsten på svensk is för Everberg och just nu utan tvekan den SHL-spelare som sticker ut mest.