”Jag tar min säck med pengar och drar”

Hem » Intervju » ”Jag tar min säck med pengar och drar”
Robert Kantor. Bild: Bildbyrån.

Robert Kantor. Bild: Bildbyrån.

När Anssi Salmela blev klar för Linköping var han tydlig med att lönen var en stor faktor. Han är inte ensam om att spela för pengarna. När tjecken Robert Kantor lämnade Rögle 2010 efter att ha misslyckats med att hålla kvar laget till SHL leverade han en syrlig passning till lagkompisarna.
– ”Jag tar min säck med pengar och drar” sa han till oss och drog, säger hans dåvarande lagkamrat Andrée Brendheden, numera podcastprofil hos Nordicbet.

Att hockeyspelare tjänar mycket pengar är ingen nyhet, dock är det få som pratar om hur mycket de tjänar. Ännu färre är de som faktiskt erkänner att de har valt en klubb på grund av lönechecken. Linköpings nya värvning Anssi Salmela är en av dem som inte hymlar med att storleken på lönekuvertet spelar stor roll, vilket också medfört att han bytt klubb många gånger.

I senaste avsnittet av SHL-podden pratar Mårthen Bergman och Andrée Brendheden om pengarnas betydelse för spelare och Brendheden berättar om tjecken Robert Kantor, som kom till Rögle strax innan Kvalserien 2010.
– Han kom in ganska sent och han var också ganska ärlig med att han tjänade sjukt mycket. De tog in honom lite som en frälsande back. Han var oerhört medioker, milt uttryckt. Han gjorde inte skäl för någonting. Det måste ha varit riktigt bortkastade stålar. Han var en oerhört skön människa men det gick inte bra för honom på isen. Det var lite panik inför kvalserien och han skulle vara en ledande back och komma in och frälsa men det gick inte bra, säger Brendheden.

Ängelholmslaget kom trea i Kvalserien och åkte ur SHL den säsongen. När Kantor hade packat ihop sina grejer och skulle lämna klubben stack han in huvudet i omklädningsrummet.
– När han skulle dra så sa han ”I take my bag with money and go”. Du hör ju själv. Han hade även det snacket utåt. Han tog sin trunk med pengar och åkte hem igen. Han brydde sig kanske inte jättemycket om Rögle BK, säger Brendheden.

Vinner Rögle sin nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

-> Lyssna på SHL-podden på iTunes