”Jag saknar Mattias Karlsson i Tre Kronor”

Hem » Intervju » ”Jag saknar Mattias Karlsson i Tre Kronor”
Bild: Privat/Bildbyrån

Bild: Privat/Bildbyrån

Varje vecka pratar vi med några av Sveriges SHL-experter och hör av vad de har att säga om hockeyveckan som gått. Den här veckan frågar vi bland annat om Djurgårdens kris, vem som till slut kommer topp-3 i poängligan och Rikard Grönborgs Tre Kronor-trupp inför Karjala Cup. Vi kollade med John Wikberg, som driver den fristående sport- och hockeybloggen Dragskott.

Det har spelats cirka 15 omgångar i SHL när vi går in i det första landslagsuppehållet. Libor Hudacek leder något överraskande poängligan. Vilka tror du kommer att vara topp-3 i SHL:s poängliga när 52 omgångar spelats?
– Libor Hudacek har ”överpresterat” och lär sänka sitt poängsnitt en hel del under den resterande delen av säsongen. Han lär inte vinna SHL:s poängliga. Broc Little, Ilari Filppula och Joakim Lindström har goda möjligheter att bli topp tre. Idel genuina artister med ett extremt brett offensivt register.

Rikard Grönborg har tagit ut en 22-man stor Tre Kronor-trupp som ska spela Karjala Cup i veckan. Ungefär hälften spelar i SHL och andra hälften spelar i KHL/Schweiz. Hur ser du på truppen? Någon du saknade eller blev positivt överraskad av?
– Truppen ser stark ut. Jag saknar dock Mattias Karlsson. Karlskrona-nyförvärvet har varit en gigant och är KHK:s viktigaste spelare. En tämligen solid back i såväl offensiven som defensiven som förtjänar ännu mer beröm.

Djurgården går in i uppehållet som näst sista lag med endast 8 poäng på de 13 inledande matcherna. Krisen är ett faktum och sportchefen Jocke Eriksson har erkänt att om de inte börjar vinna direkt efter landslagsuppehållet så måste förändringar ske. Hur ser du på Djurgårdens läge och vilka förändringar tycker du att man kan/bör göra?
– Djurgården måste prioritera defensiven. Det har varit alldeles för rörigt och odisciplinerat i egen zon. Dif skulle behöva få in minst en defensiv klassback som kan ge Mikael Tellqvist/Adam Reideborn ett bättre understöd. Laget behöver även mer offensiv spetskompetens. De tilltänkta spjutspetsarna har varit en besvikelse hittills. Djurgården är i stort behov av fler ”mönsterbrytare” som kan göra det lilla extra och avgöra jämna matcher.

Vinner Malmö nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på Malmö här.