”HV71 är ett lag jag kommer titta lite extra på”

Hem » Intervju » ”HV71 är ett lag jag kommer titta lite extra på”
Foto: Bildbyrån

Foto: Bildbyrån

SHL-premiären stundar och NordicBet slog en pling till ett gäng hockeyexperter för att ta reda på vad de tror om den kommande säsongen. Nu har turen kommit till förre Färjestadsbacken, den numera populäre och skäggprydde C More-experten Sanny Lindström.

Vilka tre spelare är du mest nyfiken på i SHL den här säsongen och varför?
– Victor Olofsson i Frölunda. Det känns som att han skulle kunna ta det där sista steget i Frölunda. Han har haft några bra säsonger i Modo men nu får han spela med bättre spelare och träna under bättre utvecklingsformer under Roger Rönnbergs ledning, så det känns som han skulle kunna få ett riktigt stort genombrott i år och säkert komma upp över 20 mål.

– Likaså Emil Pettersson uppe i Skellefteå. Tidigare Timrå-spelare som säkert mått bra av att få träna med Skellefteås träningsmentalitet de har där uppe och kanske till och med får spela med spelare som Oscar Möller och Jocke Lindström. Det är mycket som talar för att han skulle kunna bli precis så bra som många tror.

– Och den tredje, Timothy Liljegren. Också en ung spelare, född 99, som vi fick stifta bekantskapen med lite i fjol men av de rapporterna jag har fått nu så är det en spelare som mognat och växt på sig lite, så det känns som det är en spelare som kommer att bli kul att följa. Jag tror säkert att han kommer att vara ojämn under säsongen men han har ju en talang och egenskaper utöver det vanliga.

Vilken ung talang tror du kan få sitt absoluta genombrott?
– Ja, Liljegren är ju en av dem. Man kan väl säga att det finns tre stycken. Isak Lundeström som har varit bra uppe i Luleå född 99, du har Timothy Liljegren född 99 och Frölundas Kristian Vesalainen också född 99. Där har du tre spelare som jag tror kommer göra avtryck i SHL redan den här säsongen. Det finns ju en hel uppsjö med intressanta spelare men om man väljer att titta bortom 97- och 98-kullen och faktiskt går så långt som till 99 så är det tre intressanta spelare.

Vad är du allra mest spänd/nyfiken på i premiäromgången?
– Som spelare så vet man… det är det alltid så, var står man? Var står man som lag, som individ? Hur bra är motståndarna? Det är ovisst. Visst, man har spelat träningsmatcher, tränat hårt och spelat CHL, men det säger egentligen inte ett smack när serien väl drar igång. Så det är alltid en ovisshet de där fyra-fem första omgångarna innan man har kommit in i det lite och vet var man själv står. Sen ser man fram emot att lära känna alla lagen i skarpa lägen.
– Om man tittar på något specifikt lag så är HV71 ett lag jag kommer titta lite extra på. De har smugit lite under radarn, fått behålla laget från i fjol och fått in en ny tränarkonstellation. Man pratar inte så mycket om HV, folk kanske underskattar de lite och de kanske är ett lag som skulle kunna överraska lite. Jag har väl egentligen inte tippat dem så högt men av det jag hört och faktiskt sett av HV så finns det mycket som talar för att de skulle kunna ha en rätt intressant säsong.