”Har fortfarande inte sett någon ta pucken från Everberg”

Hem » Intervju » ”Har fortfarande inte sett någon ta pucken från Everberg”
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN


SHL är äntligen igång och NordicBet hörde med några av Sveriges SHL-experter hur de ser på inledningen av säsongen, om något lag eller spelare har imponerat speciellt och hur de ser på regerande svenska mästarna Frölundas något tuffa inledning. Först ut är C Mores superkommentator Lena Sundqvist.

Knappt tre omgångar har spelats i SHL. Är det något lag som överraskat positivt och på vilket sätt?
– Malmö är väl det första laget man tänker på. De har värvat klokt och plockat in rutin för att klättra i tabellen jämfört med i fjol. Jag tyckte redan innan säsongen att de såg intressanta ut men starten de visat upp har helt klart överträffat förväntningarna. Spännande att se om det håller hela vägen. Utöver de nya spelarna får jag även känslan att Malmö har hittat en harmoni som laget saknade i fjol.
– En bubblare i den här kategorin är HV71. När man bara tittade på deras lag inför säsongen kände jag, nja. Knappt några nyförvärv och det gick ju inte så bra förra säsongen. Men nu har de fått jobba i lugn och ro och flera spelare är i betydligt bättre form än de var för ett år sedan. HV kan överraska i år.

Regerande mästarna Frölunda fick en tuff start med två raka förluster och två långa avstängningar, men tog revansch på Brynäs senast och tog sin första trepoängare. Vad säger du om deras inledning på säsongen?
– Inte helt ovanligt att regerande svenska mästarna får en tuff start. Mycket kan nog tillskrivas det stora spelartappet som varje mästarlag drabbas av. Men jag tycker inte att man behöver oroa sig för Frölunda. De kommer vara ett topplag även i år även om det kanske kommer ta lite längre tid för dem att ta sig dit. Däremot tror jag inte att det backbestånd de besitter nu är detsamma som de kommer ha när slutspelet drar igång – där känns det som att det finns behov för förstärkning om det ska firas på Götaplaten till våren igen.

 Är det någon spelare du tycker har imponerat extra mycket under inledningen?
– Självklart en stjärnspelare som Joakim Lindström. Kul att han är tillbaka i svensk ishockey. Dennis Everberg en annan med sin otroliga styrka och skicklighet att försvara pucken. Har nog fortfarande inte sett någon som tagit den ifrån honom. Men att Lindström och Everberg imponerar är ju inte så förvånande. Här ska vi passa på att njuta av att ha sådana spelare i SHL. Men jag vill också lyfta Christian Jaros (inte bara för den magiska tacklingen på Sebastian Olsson). Han verkar ha tagit stora steg i sommar och jag tycker att han spelar med en pondus som jag inte sett hos honom tidigare. Och han har helt plötsligt börjat göra poäng också – sen får vi väl se om det håller i sig. Men han är ett utropstecken så här långt för mig.