”Håkan Loobs rekord på 42 mål kan mycket väl ryka”

Hem » Intervju » ”Håkan Loobs rekord på 42 mål kan mycket väl ryka”

image

SHL är äntligen igång och NordicBet hörde med några av Sveriges SHL-experter hur de ser på inledningen av säsongen, om något lag eller spelare har imponerat speciellt och hur de ser på regerande svenska mästarna Frölundas något tuffa inledning. Kvällspostens Elisabeth Lindbäck tror Växjös Dennis Everberg kan ha något stort på gång.

Knappt tre omgångar har spelats i SHL. Är det något lag som överraskat positivt och på vilket sätt?
– Givetvis serieledande Malmö med tre raka, där segern över Djurgården sticker ut speciellt som den första i Stockholm sedan 2006. Målvaktsparet Cristopher Nihlstorp och Oscar Alsenfelt har inlett starkt, Ilari Filppula har visat prov på sitt geniala passningsregister och Fredrik Händemark presenterade sig som en joker i premiären mot Frölunda.

– Sedan är jag positivt överraskad över Karlskronas säsongsinledning. Två segrar, varav en kross av Djurgården, och i premiären mot Malmö var KHK faktiskt det lite bättre laget. Karlskrona har stuckit ut hakan och sagt att de ska till slutspel, jag gillar deras mod efter förra säsongens kölhalning, men jag hade inför premiären svårt att se vilka fyra lag de ska ha bakom sig om målsättningen ska infrias. Men med säsongsinledningen visar de i alla fall att de menar allvar och att KHK inte kommer vara en slagpåse denna säsong. Kul också att se vad laget kan åstadkomma med lite självförtroende, det var inte mycket av den varan ifjor. 

Regerande mästarna Frölunda fick en tuff start med två raka förluster och två långa avstängningar, men tog revansch på Brynäs senast och tog sin första trepoängare. Vad säger du om deras inledning på säsongen?
– En svag premiär mot Malmö följt av ett ruggigt bottennapp mot Brynäs gjorde förstås revanschen över Gävlelaget otroligt viktig. Samtidigt svårt dra några större slutsatser redan eftersom nya Frölunda är ett lag som kommer behöva tid. Dock viktigt att minimera djupdykningar likt den mot Brynäs för att inte köra spelarnas självförtroenden i botten.
– Egentligen är jag mer negativt överraskad över Linköpings inledning då. En poäng på tre matcher och endast fyra mål framåt av en offensiv som på papperet är seriens vassaste bör oroa mer.

Är det någon spelare du tycker har imponerat extra mycket under inledningen?
– Lakers Dennis Everberg har verkligen kommit tillbaka till SHL med besked. Forwarden är glödhet och leder både skytteligan och poängligan efter fem mål på tre matcher. Extra imponerande då han har varit relativt osynlig på försäsongen. Sedan är det förstås inget snitt som han kommer hålla men Håkan Loobs rekord på 42 mål under en säsong kan mycket väl ryka.
– Sedan borde Ponthus Westerholm, som tagit sig upp i toppen av poängligan med två mål och två assist, lyftas fram. Det kommer att snackas mycket om både Ponthus och tvillingbrorsan Pathrik i år.