”Bergfors är största besvikelsen hittills”

Hem » Intervju » ”Bergfors är största besvikelsen hittills”
Bild: Sportbladet/Bildbyrån

Bild: Sportbladet/Bildbyrån

Varje vecka pratar vi med några av Sveriges SHL-experter och hör av vad de har att säga om hockeyveckan som gått. Den här veckan frågar vi Sportbladets hockeyreporter Linus Norberg om Luleås supertalang Lundeström, Färjestads ånglok och vilken spelare som är SHL:s största besvikelse så här långt.

16-årige Isac Lundeström gjorde sitt första mål i helgen och blev därmed Luleås yngsta målskytt genom tiderna. Vilken potential har Lundström och vad ser du skrivet i stjärnorna för talangen
– Killen är bara 16 år gammal och fick debutera redan förra säsongen. En jättetalang, förstås. Mycket kommer hända under resans gång, men om han är noggrann och tränar hårt kommer han bli bra. Men hur bra tycker jag att det är för tidigt att förutspå. Det finns bevis på talanger som har misslyckats, men Lundeström har alla förutsättningar.

Färjestad går som tåget just nu. I helgen kom sjätte raka segern och man har bara släppt in sex mål på de sex senaste. Vad är det de har gjort så bra?
– Ett stabilt lag blandat med en portion flyt. Och med flyt menar jag bland annat den maximala effekten laget fick av att sätta ihop Joakim Nygård, Johan Ryno och Alexander Johansson. Tre helt olika spelare, men som visat sig fungera utmärkt ihop. Sedan trion fick spela tillsammans har gjort minst ett mål i alla de sex raka segermatcherna. De har en stor del i framgången, men tränaren Leffe Carlsson tycks också fått ihop hela gruppen och sportchefen Håkan Loob har värvat smart.

Andrew Calof, Robert Rosén och Niclas Bergfors är några av de spelare som inte alls levt upp till förväntningarna den här säsongen. Vem tycker du är den största besvikelsen hittills?
– Svårt, men jag svarar Bergfors. Tanken på honom tillbaka i SHL kittlade mycket på förhand och jag hade byggt upp höga förväntningar. Visst, han kanske har kommit i gång efter ett starkt dubbelmöte med Djurgården senast, men generellt tror jag alla tre kommer att börja leverera innan det börjar bli dags för slutspel. Calof, Rosén och Bergfors har alldeles för hög kapacitet för att svikta under en hel säsong.

Vinner Färjestad nästa match? Just nu dubblar vi din första instättning upp till 1000 kr. Spela på FBK här.