”Frölunda är Europas bästa lag”

Hem » Intervju » ”Frölunda är Europas bästa lag”
Foto: Bildbyrån

Foto: Bildbyrån

Frölunda gick till sin tredje raka CHL-final, Håkan Loob meddelar att han slutar som sportchef i Färjestad efter säsongen och 17-årige Isac Lundeström har stormat fram i SHL.

Varje vecka pratar vi med några av Sveriges SHL-experter och hör av vad de har att säga om hockeyveckan som gått. Expressens Henrik Leman, som driver hockeybloggen Snacka med Leman är med för tredje gången.

Bild: Bildbyrån

Bild: Bildbyrån

I CHL-semifinalerna igår förlorade Växjö mot Sparta Prag med 4-0 och åkte ut med totalt 6-1, medan Frölunda enkelt slog ut Fribourg-Gottéron med totalt 9-1 och kommer att spela sin tredje raka CHL-final. Är Frölunda kanske rentav Europas bästa hockeylag just nu? Hur stort är det att vinna turneringen?
– Tre raka finaler i CHL – det är grymt imponerande. Går aldrig att komma ifrån. Släng in att Frölunda vann CHL och tog SM-guld förra säsongen, att man leder SHL:s grundserie just nu så … tja, vilket annat lag i Europa utanför KHL skulle vara bättre? Nä. Inget.
Sedan får vi väl se vad jag tycker framåt mars/april … Tungor med småländsk dialekt viskar att Växjö tyvärr inte riktigt tog CHL på största allvar, och med alla sina bästa spelare på isen, fullt fokuserade, är det också ett mycket bra lag. Men Frölundas resultat när det gäller talar ett tydligt språk. Europas bästa. Just nu.

Bild: Bildbyrån

Bild: Bildbyrån

Igår meddelade Färjestads Håkan Loob att han inte kommer att fortsätta i sin roll som sportchef nästa säsong, en post han har suttit på i tjugo år. Vad säger du om Loob och det han åstadkommit under de tjugo åren i FBK efter han la skridskorna på hyllan?
Jag skrev så här i går: En av svensk hockeys allra största spelare, en av de största ledarna också.
Det Loob presterat talar för sig självt, länge var Färjestad en maktfaktor i svensk hockey, mycket tack vare att Loobs vinnarvilja på isen var den samma utanför. Detta sagt, alla har ett utgångsdatum, säkert rätt av den lille gotlänningen att lämna plats för någon annan nu.

Bild: Bildbyrån

Bild: Bildbyrån

Sveriges kanske hetaste talang just nu är Luleås Isac Lundeström. 17-åringen gjorde ett viktigt mål två matcher i rad, först kvitterade han till 3-3 i derbyt mot Skellefteå och två dagar senare kvitterade han till 1-1 borta mot Malmö. Hur ser du på Lundeströms säsong och vilken potential tycker du att han besitter?
– Isac har imponerat stort med U18-landslaget, ju längre säsongen gått, desto mer har han tagit för sig i SHL med Luleå. Han är en av svensk hockeys största talanger och visar det allt oftare, det är väl ungefär så jag ser på saken.

Vinner Frölunda nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på Frölunda här.