Förre Rögle-kaptenen om tiden i Malmö: ”Behandlades som ett dammkorn”

Hem » Intervju » Förre Rögle-kaptenen om tiden i Malmö: ”Behandlades som ett dammkorn”

bb160908pa012

Andrée Brendheden var lagkapten i Rögle säsongen 2010/11 och gjorde totalt sex säsonger i klubben. Inför Skåne-derbyt på lördagen berättar han om sina derbyminnen och när han provspelade för Malmö.
– Jag var på provspel i Malmö Redhawks under min juniortid. Det jag väl mest kommer ihåg från den tiden är att man behandlades som ett dammkorn i ett hörn ungefär, säger han i SHL-podden.

Lyssna på SHL-podden i iTunes

Andrée Brendheden var i junioråldern Sveriges kanske mest lovande 83:a. I SHL-podden från NordicBet berättar han om hur han gjorde så många mål i en match att han kom med i Guiness rekordbok. Men han berättar också om ett misslyckat provspel för Malmö.
– Jag var på provspel i Malmö Redhawks under min juniortid. Det jag väl mest kommer ihåg från den tiden är att man behandlades som ett dammkorn i ett hörn ungefär. Det var ingen som sa hej till en och man kände sig inte direkt hemma. Så den tryouten gick sådär, säger han.

Och det var inga dussinlirare Malmö hade när Brendheden (då Persson) försökte ta en plats.
– De var ganska duktiga. Det var Riihijärvi och det gänget. Så man var inte tjenis med dem direkt.

Du fick inga slagskottspassningar från blå?
– Inte direkt.

Istället blev det sex säsonger i Rögle där han bland annat var kapten 2010/11.
– Derbyt betyder extremt mycket för stan, folket och publiken. Och även för laget givetvis. Sen är det klart, har man spelat här i sju-åtta säsonger så har det varit en del Malmöd-erbyn. Själva pulsen runt matchen är grymt rolig, det är ju oftast fullsatt. Det är mycket känslor och publiken är lite extra laddad, säger han i SHL-podden.
– Nu har ju Malmö fått en kanonstart på säsongen och känns rätt så på gång. Så jag tror att det kan bli en spännande match.

Ditt sämsta derbyminne?
– Det har jag nog glömt. Vi vann nog de flesta derbyna för jag kommer inte ihåg någon torsk, hehe. Men det måste funnits någon…

Han funderar men kommer bara på bra.
– Nej, nej, nej. Det känns bra. Jag har bara bra minnen, jag har nog bara haft bra derbyn. Vi har haft så många fina matcher mot Malmö men jag gjorde ju hattrick en gång borta, det tyckte jag var kul för egen del. Vi har också haft någon kross på hemmaplan, 6-0 eller 6-1. Då var det grym stämning.

Vad tror du om Rögle mot Malmö? Spela här!