”Fimpen” om tuffa mottagandet i Sunne: ”Hamnade i krogslagsmål direkt”

Hem » Intervju » ”Fimpen” om tuffa mottagandet i Sunne: ”Hamnade i krogslagsmål direkt”
Bild: Bildbyrån

Bild: Bildbyrån

Christian ”Fimpen” Eklund spelade totalt tio säsonger för Djurgården. Men innan han tog plats i klubben som fostrade honom så var han ute på några äventyr mindre klubbar lägre ner i seriesystemet. Nu berättar han om hur det blev slagsmål så fort han kom till Sunne.
– Första gången jag var ute i Sunne blev det krogslagsmål. Jag kommer in, då någon kommer bakifrån och slänger en hel öl över mig. En hel öl, säger ”Fimpen” och ler.

Christian Eklund fick inte chansen i Djurgården som junior utan lånades ut till lag i lägre divisioner. Först Sunne sen Oskarshamn och Tingsryd. När Eklund spelade i Sunne ville Djurgården ha honom tillbaka, berättar han för Mårthen Bergman i SHL-podden.
– K-G Stoppel ringde mig när jag spelade i Sunne och frågade om jag ville komma och sitta på bänken och försöka ta en plats i Djurgården, det var 1999. Då tackade jag faktiskt nej. Jag hade precis kommit till Sunne och kände äntligen igen att hockeyn var kul. Så jag sa ”nej, jag orkar inte byta klubb.” Och sen tog de ju två guld då, haha. Men det kanske var därför. Så jag kan ta till mig de gulden lite, säger han och skrattar.

Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här. 

Tiden i de mindre orterna härdade ”Fimpen”, speciellt tiden i Sunne där han fick ett speciellt bemötande.
– Jag var med i ett krogslagsmål i Sunne. Jag hade stått och tjafsat med en kille utanför, men det var inga problem längre och vi gick in på stället. Det var första gången jag var ute i Sunne. Jag kommer in, då någon kommer bakifrån och slänger en hel öl över mig. En hel öl. Jag vänder mig om och två vakter kastar ut bara mig! Då insåg jag för första gången: ”Ahaa ok, det är det här.. här är det bondregler som gäller. Det är slå först och hoppas på det bästa.”, säger ”Fimpen” med ett leende.

Eklund kom tillbaka till Djurgården som 24-åring 2002, och när han nu tittar tillbaka på karriären så är han klar med att tiden i Hockeyallsvenskan var nyttig för honom.
– Jag behövde det. Alla spelare förstår inte att man behöver komma ut i landet ibland och tuffa till sig. Jag var inte redo när jag var junior eller 21-22. Jag var tvungen att komma tillbaka när jag var 24. Jag tror att många behöver fatta att karriären inte är slut för att man inte kommer upp i A-laget förrän man är 20 år. Det finns så många klubbar att spela i.

-> Lyssna på SHL-podden med ”Fimpen” på iTunes