”Rullar två varv och man får nästan hämta in en bår”

Hem » Intervju » ”Rullar två varv och man får nästan hämta in en bår”
Bild: Bildbyrån

Bild: Bildbyrån

HV71:s Pär Arlbrandt tvingas betala 5000 kronor i böter efter att ha lagt sig ner och tagit sig för munnen trots att Bill Sweatts klubba inte träffade honom i ansiktet. Ex-Djurgårdaren Christian ”Fimpen” Eklund erkänner själv att det hände att han filmade, men gillar inte Arlbrandts agerande.
– Jag är inte så emot att man reagerar och kanske förstärker lite, men jag gillar inte när man lägger sig, rullar två varv och man nästan får hämta in en bår, säger han i senaste avsnittet av SHL-podden.

I matchen mellan Luleå och HV71 23 oktober försökte Bill Sweatt lyfta klubban på Pär Arlbrandt, men missade. Klubban träffade istället Arlbrandt axelskydd, men HV-spelaren la sig ner på isen och höll sig för ansiktet så att publiken upplevde det som en tydlig hög klubba och buade ut Sweatt. SHL:s Disciplinnämnd granskade situationen i efterhand och bedömde Arlbrandts agerande som överdrivet och gav honom 5000 kronor i böter.

Ex-Djurgårdaren Christian ”Fimpen” Eklund är kritisk mot Arlbrandts filmande, men erkänner att det är en hårfin linje när man gör allt för att vinna.
– Det handlar ju även om spelsinne och att vilja vinna. Det är en liten del av spelet, men sen är det ju mycket man inte ser. Han har säkert tagit massa stryk. Jag är inte så emot att man reagerar och kanske förstärker lite, men jag gillar inte när man lägger sig, rullar två varv och man nästan får hämta in en bår. Han måste själv ha känt att det blev lite mycket. Men jag tror att han fick en smäll och att han är lite sur för att han fick det och ändå får böta, säger han i senaste avsnittet av SHL-podden.

Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här. 

Som kontrast till det så avslöjar ”Fimpen” att han en gång hade en inte alltför okänd coach som mer eller mindre uppmanade honom och hans lagkamrater att filma.
– Det är klart att det är bra att få bort filmningar men jag hade en vis coach en gång, Johan Garpenlöv, numera GM i Tre Kronor. Han sa till mig: ”Antingen så vinner du matcherna. Kan du inte vinna, så fuskar du så att du vinner”, säger han.

När Eklund får frågan om vilken motspelare han har spelat mot som har filmat mest, så tar det en stund innan han kommer på något namn. Men när det väl kommer så är han glasklar.
– Jag tycker inte det finns någon speciell, jag tyckte att alla filmade. Om man crosscheckade någon i ryggen så tyckte man att de filmade. Eller Abbott-brorsorna kom jag på nu. De föll väldigt lätt och skulle spela hjältar ibland. De kunde jag få spel på.

-> Lyssna på SHL-podden med ”Fimpen” på iTunes