”Ett fullsatt Hovet är något utöver det vanliga”

Hem » Intervju » ”Ett fullsatt Hovet är något utöver det vanliga”
Bild: Privat/Bildbyrån

Bild: Privat/Bildbyrån

Varför går Leksand som tåget? Är stämningen på Hovet SHL:s bästa? Ska svensk hockey någon gång gå över till liten rink? Varje vecka pratar vi med några av Sveriges SHL-experter och hör av vad de har att säga om hockeyveckan som gått. Vi kollade med John Wikberg, som driver hockeybloggen Dragskott.

Leksand tog bara fem poäng fram till novemberbrejket och var på god väg att bli avhängt och kvalklart. Men sedan dess har Per-Erik ”Perra” Johnssons gäng ökat poängskörden med 328 (!) procent, de har passerat Rögle i botten av tabellen och förra veckan slog de Frölunda hemma med 4-0. Nu förlorade de visserligen senast mot Djurgården, men vad säger du om Leksand senaste tiden? Vilka är nycklarna till deras fina form?
– Leksand har onekligen varit en positiv överraskning de senaste veckorna. Det är framför allt defensiven som har förbättrats och blivit mer disciplinerad, vilket har gett laget en helt annan trygghet, något som även bidragit till att offensiven blivit vassare. Det handlar delvis om att ett antal spelare – som tidigare inte bevisat något på den här höga nivån – har hunnit acklimatisera och växt in i SHL-kostymen på sistone.

I den nämnda matchen i lördags mellan Djurgården och Leksand var det fullt på Johanneshov och ett jäkla tryck, vilket Leksandsspelarna erkände påverkade dem. I vilken SHL-arena tycker du det är den bästa stämningen? Vad kännetecknar en bra hockeypublik för dig?
– Svår fråga. Det är jämnt skägg mellan ett antal arenor, men jag väljer Hovet. Ett fullsatt Hovet när Djurgården spelar en viktig match är ofta något utöver det vanliga på publikfronten. Djurgårdsfansen har förmågan att sätta press på domarna och vara en ”sjätte utespelare”, vilket enligt min mening är ett par av de viktigaste ingredienserna för en bra hockeypublik.

Vinner Färjestad nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på Färjestad här. 

Det är väl få andra sporter där storleken på spelplanen är annorlunda i världens bästa liga, dit alla strävar. Tycker du att svensk hockey på sikt ska gå över till att spela på liten rink eller är det “heligt” och ingenting vi ska förändra?
– Jag gillar den nuvarande rinkstorleken i svensk hockey. En större rink ger mer utrymme för artisterna och skapar förutsättningar för ett mer underhållande spel.