”Djurgårdens finländare kan bli en ny Tomi Kallio”

Hem » Intervju » ”Djurgårdens finländare kan bli en ny Tomi Kallio”
Tomas Ros

Foto: Bildbyrån

SHL-premiären stundar och NordicBet slog en pling till ett gäng hockeyexperter för att ta reda på vad de tror om den kommande säsongen. Sportbladets Tomas Ros befinner sig i Toronto för att följa World Cup, men backade inte för att dela med sig av sina funderingar.

Vilka tre spelare är du mest nyfiken på i SHL den här säsongen och varför?

– Jesper Ollas i Leksand. Han har gjort en bra karriär i Brynäs, och i Leksand tidigare, och det blir intressant att se om han kan fortsätta leverera i moderklubben.

– Juuso Ikonen i Djurgården snackas det om också. Har ju börjat bli populärt för finska ”wonderkids” att åka till Sverige. Nu är Ikonen inte av samma kaliber som Lehkonen. Men kanske kan han bli en ny Tomi Kallio eller så. Håll ögonen på Juuso.

– Simon Hjalmarsson. Var ju grym i sin senaste SHL-sejour och gjorde 57 poäng, Men är han lika hungrig nu när han ”tvingats” tillbaka till Svedala? Ska bli kul att se hur han blir under Rönnbergs tuffa träning. Kan bli både fågel som fisk.

Vilken ung talang tror du kan få sitt absoluta genombrott?

– Det finns många kids i SHL numera. Isac Lundeström, Kristian Vesalainen, Timothy Liljegren, Rickard Hugg och Marcus Davidsson har inte fyllt 18 år ännu. Men jag nämner Lias Andersson, son till Niklas Andersson, som den som slår igenom av tonåringarna i SHL. Bra skalle på den pojken. Grym lirare.

Vad är du allra mest spänd/nyfiken på i premiäromgången?

– Ja, jag vill inte ha en tacklingsdebatt redan i första omgången. Jag vill se rolig hockey, kampfylld hockey. Fina mål och fina individuella prestationer. Kanske önskar jag mig mest en doldis som gör tre mål så media kan få beskriva en ny hjälte.

Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.