”Lång och plågsam förberedelse för Leksand”

Hem » Intervju » ”Lång och plågsam förberedelse för Leksand”
Bild: Hockeysverige/Bildbyrån

Bild: Hockeysverige/Bildbyrån

Varje vecka pratar vi med några av Sveriges SHL-experter och hör av vad de har att säga om hockeyveckan som gått. Den här veckan frågar vi om Leksand kan göra något för att förändra sitt prekära läge, vad Gustav Forslings NHL-succé innebär för Linköping och om det förutom Linus Hultström är några spelare som återvänder till SHL istället för att spela i farmarligorna borta i Nordamerika. Vi kollade med Uffe Bodin, chefredaktör på Hockeysverige.se.

Bottentippade Leksand ligger redan hopplöst sist med bara två hopskramlade poäng. Hur ska klubben tänka, är det bara att kämpa på eller finns det förändringar man kan göra?
– Det finns i ärlighetens namn inte tillräckligt bra spelare på marknaden just nu för att man ska kunna värva sig ur det här hålet. Jag tror att man måste använda den här säsongen till en lång och plågsam förberedelse inför det kval som kommer att vänta framåt vårkanten. Det handlar om att göra ”en Karlskrona” helt enkelt.

Gustav Forsling har gjort en grym camp med Chicago Blackhawks och gjorde igår NHL-debut då han spelade drygt 15 minuter mot St. Louis. Hur påverkar detta Linköping som nog säkert innerst inne hoppades att han skulle komma hem igen?
– De måste se över alternativen på spelarmarknaden. Att hitta spelskickliga backar i det här skedet är inte lätt, men det finns tydliga brister på kreativitet i lagets backbesättning och ett behov att fylla här. Forsling skulle vara lagets toppback och han lämnar ett gigantiskt hål bakom sig.

Alla var inte lika framgångsrika som Forsling i sin jakt på en NHL-plats och har nu skickats ner i farmarlagen. Finns det några, förutom Linus Hultström som nu är tillbaka i Djurgården, du tror kommer återvända till SHL istället?
– Jag tror att det blir några till. Jag tror varken Jacob Larsson, Anaheim, eller Joel Eriksson Ek, Minnesota, blir kvar i Nordamerika hela säsongen eftersom det skulle bränna varsitt år på deras rookiekontrakt. Jag börjar också undra hur en kille som Anton Lander resonerar. Orkar han verkligen ta en till sväng i AHL om Edmonton Oilers väljer att skicka ned honom dit?