”Bud Holloway producerar i topplag, inte bottenlag”

Hem » Intervju » ”Bud Holloway producerar i topplag, inte bottenlag”
Bild: Bildbyrån

Bild: Bildbyrån

Varje vecka pratar vi med några av Sveriges SHL-experter och hör av vad de har att säga om hockeyveckan som gått. Den här veckan frågar vi Sportbladets Tomas Ros om Bud Holloways återkomst i SHL, hur han ser på toppning för pojk- och flickspelare och Brynäs, som var bäst av alla SHL-lag i november.

Bud Holloway, som vann SHL:s poängliga 2012/13, är på väg tillbaka till SHL. Idag bekräftade hans agent att det blir spel i Sverige och de klubbar som nämnts är Skellefteå, Växjö och Leksand. Vilket lag skulle behöva honom mest? Hur ser du på hans återkomst i SHL?
– Skellefteå och Leksand. Men Leksand är ett bottenlag, tror det försvårar för att värvningen ska lyckas. Bud Holloway producerar i topplag, inte i bottenlag. Sedan måste han få rätt passningar av en skicklig center. han lever på det. Han kanske inte gör sina medspelare bättre och är behov av Joakim Lindström, exempelvis.

FC More:s Sanny Lindström skrev i veckan en krönika med bakgrund av en annan uppmärksammad krönika. Den var skriven av två föräldrar vars son är 12 år och som petades från sitt ungdomslag trots att det var det bästa han visste. Sanny skrev att han själv var petad mycket i unga år. Hur ser du på toppningar i pojk- och flicklag? Är det ett nödvändigt ont eller handlar det om i vilken ålder de tillämpas?
– Det här är 10 miljonerskronor-frågan. Hur man än gör så blir det fel. Det handlar om kommunikation mellan tränare, spelare och föräldrar. Att ha en tydlig linje, ”så här gör vi i det här laget”. Rena toppningar gillar jag inte. Men kan man ta hand om de bästa i varje lag och även hjälpa de som inte kommit lika långt i sin idrottsutveckling så är det optimalt. Men det är oerhört svårt att lyckas ta hand om hela truppen.

Man brukar säga att “mörka november” är “viktiga november” när det handlar om SHL-hockey. Bäst under november månad var Brynäs med 17 inspelade poäng. Senast Brynäs tog flest poäng i november var 2011/12 och då vann de SM-guld. De ligger just nu trea i tabellen, hur ser du på deras spel på sistone? Hur långt kan du se de gå i år?
– Brynäs har nästan chockat mig. Hemligheten är att värvningarna slagit mycket väl ut. Och att Thomas Berglund lyckats skapa en viktig vi mot dom känsla, troligtvis inhämtad från Luleå. Jag tror inte Brynäs är i final i vår. Men når de semifinal så ska de vara lyckliga. Då har säsongen varit god mot alla fans av Brynäs.

Vinner Brynäs nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på Brynäs här.