”Brynäs kan ta guld i år”

Hem » Intervju » ”Brynäs kan ta guld i år”
Bild: Bildbyrån/Gefle Dagblad

Bild: Bildbyrån/Gefle Dagblad

Varje vecka pratar vi med några av Sveriges SHL-experter och hör av vad de har att säga om hockeyveckan som gått. Den här veckan pratar vi om Bud Holloways återkomst i Skellefteå och SHL, toppning för pojk- och flickspelare och Brynäs, som var bäst av alla SHL-lag i november. Vi kollade med Daniel Sandström, reporter på Gefle Dagblad och Brynäskännare.

Det blev Skellefteå som drog det längsta strået i kampen om forne SHL-poängkungen Bud Holloway. Hur ser du på hans återkomst i SHL? Vad kan han bidra med i Skellefteå?
– Förutom att vara en viktig poängspelare kommer Holloway att bidra med trygghet och bygga laget Skellefteå. Nu har man styrka och kraft att ännu en gång bli ett finallag. Redan i matchen mot Brynäs syntes det att Skellefteå är på gång – och det utan Holloway.

FC More:s Sanny Lindström skrev i veckan en krönika med bakgrund av en annan uppmärksammad krönika. Den var skriven av två föräldrar vars son är 12 år och som petades från sitt ungdomslag trots att det var det bästa han visste. Sanny skrev att han själv var petad mycket i unga år. Hur ser du på toppningar i pojk- och flicklag? Är det ett nödvändigt ont eller handlar det om i vilken ålder de tillämpas?
– Toppning bör inte ske förrän spelarna är runt 14 år. Yngre än så ska det fortfarande vara en lek, även om spelarna själva redan från 10-11-årsåldern säkert vill vinna så är det ledare/föräldrars uppgift att låta alla spela och förklara varför det är viktigt att alla ska få spela hockey.

Man brukar säga att “mörka november” är “viktiga november” när det handlar om SHL-hockey. Bäst under november månad var Brynäs med 17 inspelade poäng. Senast Brynäs tog flest poäng i november var 2011/12 och då vann de SM-guld. De ligger just nu trea i tabellen, hur ser du på deras spel på sistone? Hur långt kan du se de gå i år?
– Det finns flera saker som tyder på att Brynäs kan gå riktigt långt i år. Ja, guld är faktiskt inte omöjligt. En anledning är som du själv säger att man spelat in många poäng under november. Och det som är så imponerande är att Brynäs gjort det utan att spela speciellt bra den tiden. Laget vinner när man förväntas vinna trots ett antal skador och spelarna själva inte är helt nöjda med prestationen alla gånger så ramlar poängen in. Flest mål i SHL har man också gjort, detta samtidigt som tränaren Bulan Berglund hela tiden betonar vikten av att säkra försvaret. Det tyder på klass.

Vinner Brynäs nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på Brynäs här.