”Bergenheim är ruskigt underhållande”

Hem » Intervju » ”Bergenheim är ruskigt underhållande”
Bild: Hockeysverige/Bildbyrån

Bild: Hockeysverige/Bildbyrån

Varje vecka pratar vi med några av Sveriges SHL-experter och hör av vad de har att säga om hockeyveckan som gått. Den här veckan frågar vi om Karjala Cup, Frölundas nyförvärv Sean Bergenheim och Jacob Larsson samt TV-puckens betydelse för svensk hockey. Vi pratade med Hockeysveriges hockeymaestro Peter Sibner som inom kort tar över hockeymagasinet Pro Hockey.

Tre Kronors Karjala Cup-turnering blev ingen framgång. Tre raka förluster mot Ryssland, Tjeckien och Finland. Vad säger du om Tre Kronors insats? Några spelare du blev speciellt besviken på? Vem var Sveriges bästa spelare i turneringen?
– Det var väl jämngrått rakt igenom, tycker jag. Tre väldigt bleka matcher, normalt brukar det alltid finnas någon insats som sticker ut i en sån här turnering men nu kom det aldrig igång. Bara för Grönborg att glömma och gå vidare, alla kan bättre.

Karjala Cup i all ära men på torsdag drar SHL äntligen igång igen. Frölunda är det enda laget som har förstärkt under uppehållet, in kommer hemvändande Sean Bergenheim och Jacob Larsson. Vad kan de bidra med till Frölundas spel?
– Mycket. Jacob Larsson fick känna på NHL direkt och skötte sig bra, han har fått mersmak av det och kan bli en riktigt viktig kugge i Frölunda. Bergenheim var alldeles för bra för SHL senast han var här, men det är tio år sedan nu. Tror dock han har en hel del kvar i tanken. Framförallt är det ju en ruskigt underhållande spelare med otrolig energi som passar bra i Frölundas sätt att spela.

I helgen vann Stockholm Nord TV-Pucken genom att slå Stockholm Syd i den historiska första Stockholmsfinalen. Många stora svenska hockeyspelare har fått sitt första genombrott i TV-pucken, vad tycker du turneringen betyder för svensk talangutveckling?
– Jag tycker att TV-pucken absolut har ett värde, framförallt för att stimulera duktiga spelare att satsa vidare på hockeyn. Tror det ger minst lika mycket inspiration som det bromsar de som inte kom med. Samtidigt ska inte värdet av att vara bra i TV-pucken överskattas, det är ju 15-åringar vi snackar om. Men det tycker jag vi blivit betydligt bättre på att inte göra i takt med att frågan har stötts och blötts varje år.

Vinner Frölunda nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på Frölunda här.