”Atte Engren blir kanske den viktigaste spelaren i SHL”

Hem » Intervju » ”Atte Engren blir kanske den viktigaste spelaren i SHL”
Björn Oldéen

Foto: Bildbyrån

SHL-premiären stundar och NordicBet slog en pling till ett gäng hockeyexperter för att ta reda på vad de tror om den kommande säsongen. Först ut är C More-profilen och programledaren Björn Oldeen.

Vilka tre spelare är du mest nyfiken på i SHL den här säsongen och varför?

– Atte Engren, Leksands målvakt. Han känns som deras stora nyckelspelare den här säsongen. Jag har stora förväntningar på honom, frågan är om han kan leva upp till Oscar Alsenfelt-eran. Han är kanske den enskilt viktigaste spelaren i hela SHL om hans lag ska lyckas.

– Joakim Lindström. Det är härligt att få hem honom, jag är nyfiken på om han håller samma nivå som senast han spelade i SHL, då öste han in poäng. Han hade det stökigt i fjol med hjärnskakningsbekymmer men nu kommer han hem och är i sina bästa stunder fullständigt briljant och en av SHL:s absolut bästa spelare. Han är alltid kittlande att se och har en bredd som få i SHL.

– Tomas Zaborsky, Brynäs. De har luckor att fylla sedan Rödin och Scott försvann och han är onekligen en av dem som ska fylla en av de luckorna. Ruggigt fina poäng i Finland och nu får vi se om han kan omvandla dem i Brynäs som, om det ska bli ett bra år i Gävle, behöver ha andra spelare som kliver fram och verkligen anför gänget. Jag har höga förväntningar på att Zaborsky ska leverera.

Vilken ung talang tror du kan få sitt absoluta genombrott?

– Isak Lundeström i Luleå tror jag kommer vara ett namn som kittlar till och han kommer ta sig in och spela men om jag ska välja någon som jag tror kommer få sitt riktigt stora genombrott så säger jag Gustav Forsling i Linköping. Han har visserligen varit med och är ett namn vi känner till men jag tror att han är redo för att ta en position som toppback i ligan. Spelsättet i Linköping öppnar för honom och han har många goda verktyg. Om han nu blir kvar och det inte blir Chicago vill säga.

Vad är du allra mest spänd/nyfiken på i premiäromgången?

– Vi har en ny jättestor studio med några trixiga passager, undra om jag klarar av det utan att snubbla? Det finns ett par olika trappsteg där, det ska bli spännande. Vi hoppas kunna ta publiken ännu närmre spelarna och spelet.

– Annars tycker jag det är så otroligt kul med en första omgång. Vilka är nyförvärven som kommer kliva fram? Vilka spelare har växt ytterligare ett steg? Vilka lag får en bra start? Det finns så mycket härligt som kittlar med en första omgång.

– Sen ser man ju fram emot vår huvudmatch mellan Malmö och Frölunda, som vi även sänder på TV4. Ett nysatsande Malmö som hade problem med målskyttet ifjol och nu laddat på rätt rejält med offensiva pjäser. Vad kan nya Malmö hitta på mot fjolårsmästarna Frölunda som också har mycket nytt och man inte riktigt vet var de står? Har de fått igång allting? För de kommer att vara jagade, så är det.

Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.