”Alsenfelt bäst – men åk och se Henke i New York”

Hem » Intervju » ”Alsenfelt bäst – men åk och se Henke i New York”
Bild: Bildbyrån

Bild: Bildbyrån

Varje vecka pratar vi med några av Sveriges SHL-experter och hör av vad de har att säga om hockeyveckan som gått. Den här veckan frågar vi om Skellefteås vändning kommer nu, vad de gillar mest i NHL och vem som är SHL:s bästa målvakt hittills den här säsongen. Vi ringde upp med Johan Rylander, krönikör & hockeyreporter på Göteborgs-Posten.

Efter fyra raka förluster vann äntligen Skellefteå mot formstarka Karlskrona borta i lördags och så igår krossade de Leksand. Tror du vändningen kommer för SAIK nu?
– Nja, att krossa Leksand ger jag inte så mycket för. Det är ju seriens sämsta lag, ungefär som Modo förra säsongen. Leksand visar också hur svårt det är att etablera sig rejält i SHL. Att steget blir stort. Men det är klart att SAIK kommer att avancera i tabellen. Tänk bara när Oscar Möller kommer tillbaka i anfallet, eller när Andrew Calof börjar producera på normal nivå. Skellefteå kommer att spela semifinal i vår.

Förra veckan drog NHL igång. Om du hade pratat med en person som är hockeyintresserad men aldrig sett en NHL-match. Vilket lag, spelare eller match den här säsongen skulle du rekommendera dem att se först?
– Jag skulle rekommendera att du åker till antingen New York eller Toronto, två fantastiskt läckra städer. Väljer du att se Rangers i helrenoverade Madison Square Garden får du antagligen se landets största hockeystjärna Henrik Lundqvist – och det Rangers som faktiskt har fått mer fart den här säsongen. Mika Zibanejad blir en attraktion på Manhattan. Sedan är Maple Leafs i Air Canada Centre en upplevelse. Där finns framtidens Stanley Cup-vinnare, med lirare som Auston Matthews och Mitch Marner. Matthews debuterade ju med fyra mål i NHL! Dessutom finns det massor att titta på i bägge städerna, plus grym shopping.

Flera målvakter har spelat stabilt och har väldigt hög räddningsprocent hittills. Om du i nuläget ska utse SHL:s bästa målvakt den här säsongen, vem tar du och varför?
– Jag är svag för Joel Lassinantti i Luleå. Han startade ju säsongen fint med att snubbla ut ur björngapet, men väl i match har han varit riktigt bra. Sedan är förstås Oscar Alsenfelt en stor del i att Malmö rätt oväntat toppar serien. 94,50 i räddningsprocent är riktigt bra. Jag väljer Alsenfelt.

Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.