Läs 14 intervjuer med SHL:s största profiler

Hem » Intervju » Läs 14 intervjuer med SHL:s största profiler

Du har väl inte missat Sveriges största kostnadsfria SHL-bibel? I bibeln ingår förutom truppgenomgångar, experttips och mycket annat en stor spelarintervju för samtliga SHL-lag. Kolla in smakprov från intervjuerna nedan och klicka dig vidare för att läsa hela intervjuerna.

 

Brynäs – Niclas Andersén

”Det här minnet från 2012 när vi gick hela vägen och vann. Det har etsat fast sig i bakhuvudet också på något sätt. Jag vill vara med om det igen tillsammans med den här klubben.”

Djurgården – Daniel Brodin

”Jag tycker att vi har fyra riktigt bra femmor som både kan producera framåt och jobba hårt. Det är det som krävs för att gå långt. Plus att vi har två riktigt bra målvakter, så jag tycker att det ser bra ut just nu.”

Färjestad – Johan Ryno

”Vi tror stenhårt på det här laget som vi har satt ihop och vi börjat bra under försäsongen. Det finns alltid mycket att jobba med, men det ska det väl göra i augusti också. Om vi får ihop det och alla drar åt samma håll så ska vi kunna vara med och slåss om guldet.”

Foto: Mårthen Bergman

Frölunda – Joel Lundqvist

”Spelet går fortare, jag blir äldre och jag har aldrig varit en speedkula, så det är klart att jag står inför stora utmaningar, men jag känner samtidigt att jag har uppnått saker under den här försäsongen som kommer att göra mig bättre.”

HV71 – Nils Andersson

”Det är klart att det är en stor press att fansen inte blir helt nöjda om vi inte vinner, men samtidigt så… Det har ju gått väldigt bra ändå under många år här.”

Linköping – Mattias Bäckman

”Som Linköpingskille är jag bara otroligt glad över att få vara en del i det här och att få vara med och försöka ta det där SM-guldet någon gång. Det är ju därför jag har kommit hem.”

Luleå – Niklas Olausson

”Jag tycker väl att jag gjorde en av mina bättre säsonger rent hockeymässigt i fjol och det finns väl ingenting som säger att jag inte ska kunna vara lika bra den här säsongen.”

Foto: Mårthen Bergman

Malmö – Emil Sylvegård

”Även om jag har spelat i Linköping eller Luleå så har jag alltid kollat på Malmö om jag själv inte har spelat samtidigt och hoppats på att de ska vinna. När jag väl möter dem själv så är jag en så pass stor vinnarskalle så då vill man ju alltid vinna.”

Mora – Tomas Skogs

”Jag är realist, jag har vart med så många år i SHL så jag var fullt medveten om att vi skulle få en riktigt tuff säsong som lag, som nykomling och många som aldrig provat på SHL i spel. Jag tycker att vi växte allteftersom säsongen gick, men det är väl inget att hymla om att det var alldeles för mycket som strulade för att vi skulle ta en högre plats i tabellen.”

Örebro – Marcus Björk

”Jag gillar att skjuta mycket och då kan allting hända framför mål. Den kan till och med gå in då och då, men det kommer att bli ännu tuffare i år och det är fantastiskt duktiga spelare i SHL. Det kommer att bli en stor utmaning.”

Rögle – Daniel Zaar

”Vissa kommer nog aldrig att glömma att jag har spelat för Malmö, men det är väl bara att försöka bevisa att det är här jag vill vara nu.”

Foto: Bildbyrån

Skellefteå – Robin Alvarez

”En del rotation i truppen. Pär Lindholm är ett tungt tapp men en stor del av stommen med viktiga poäng i Jocke Lindström, Oscar Möller och Jonathan Pudas är kvar. Jimmie Ericsson kör en sista säsong och bidrar med viktigt ledarskap. Klar utmanare till guldet.”

Timrå – Mattias Guter

”Jag menar, rykten har man varit med om förut, men det här var ett så falskt rykte att det nästan blev sant. Det är läskigt hur media kan fungera och påverka nuförtiden.”

Växjö – Niclas Burström

”Lakers ser väl mig som en tvåvägsback med utvecklingspotential offensivt, tror jag. Jag känner väl själv också att jag har mer i mig offensivt än vad jag har visat. Jag vet inte om det är en roll som jag har lagt på mig själv att jag ska vara en stabil tvåvägsback, men jag tror att det finns mer att hämta hos mig framåt. Det var det som Växjö ville ha av mig också, så det kändes bra…”