Statistiken inför Frölunda-Skellefteå Game 7

Hem » Bloggar » StatsJocke » Statistiken inför Frölunda-Skellefteå Game 7

Malmö slog ut Växjö, så ikväll kan man fokusera helt på fjolårets SM-final, kvartsfinal 7 mellan Frölunda och Skellefteå. (Om man inte vill kika på Karlskoga-Rögle vill säga).

I vanlig ordning har jag sammanställt lagens statistik så ni kan vara så väl förberedda som möjligt oavsett om ni är supportrar, neutrala eller bettare.

Det har uppenbarligen varit supertight i de sex tidigare kvartsfinalerna. Inte bara matchmässigt, utan i stort sett i allt. Lika många gjorda mål, nästan lika många skott, skottprocent, tacklingar, tekningar.Även under grundserien var de de otroligt jämna. De flesta tippade de etta och tvåa i serien, men båda misslyckades sådär lagom lite för att ändå hamna i toppen. Frölunda har något bättre siffror i det mesta som rör tabellen, medan Skellefteås special teams överglänsde mästarna från i fjol.Slutspelets poängliga leder Malmös Nichlas Hardt på 8 poäng, och inte långt därefter kommer slutspelsspecialisten Axel Holmström. Förutom han och Casey Wellman, så är det ingen spelare i serien som har gjort över tre poäng, vilket till stor del beror på Gustafssons och Ortios storspel. Det har gjorts i snitt fyra mål/match i de sex kvartarna. Även Bud Holloway och Andrew Calof har gjort tre poäng var.För de båda keeprarna har verkligen levererat. Senast uppe i Skellefteå bombade de båda lagen iväg totalt 80 skott på mål, men de båda målisarna släppte bara in varsitt under full tid och sen hade Ortio gräslig otur när Nicklas Lasus lösa skott träffade en klubb och in, vilket gav Frölunda sista chansen.I plus/minus-ligan i denna serien dominerar Frölunda. Bäst i Skellefteå är Sebastian Ohlsson, Emil Djuse och Andreas Wingerli, som alla har +2. Tömmernes har visat varför han är SHL:s bästa back.Även istiden visar Tömmernes otroliga betydelse för Roger Rönnbergs lag.

Denna matchen kan gå hur som helst, plocka fram alla klyschorna för de kommer behövas. Målvaktsspelet blir avgörande, och mitt tips är att Skellefteå chockar Skandinavium på övertid. Målskytt: Oscar Möller.

Vinner Frölunda mot Skellefteå och avancerar till semi? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

Källa: shl.se.
Följ mig gärna på twitter:

@hockeyjocke10