Oskar Lindblom Special – Statistiken 2016/17

Hem » Bloggar » StatsJocke » Oskar Lindblom Special – Statistiken 2016/17

OK, jag är medveten om att timingen för detta inlägget kanske inte är det mest pricksäkra.
Oskar Lindblom gick ju faktiskt poänglös i gårdagens finalmatch 4 och fumlade dessutom fram pucken till Anton Bengtssons 6-4 i öppen kasse.

MEN om vi lägger det åt sidan så tyckte jag det var läge att kika på den här säsongens stora genombrottsmans (på riktigt) säsong. Han har faktiskt gjort totalt flest poäng av ALLA i både grundserie och slutspel (61).

Det man slås av är hans jämnhet. Trots sin ringa ålder (20) så har han spritt ut sina poäng mot alla lag, hemma som borta, jämnt över säsongen, och mycket poäng när det är lika många spelare på isen.

På tal om timing och jämnhet så har han ju faktiskt bara gjort en poäng i finalserien och han har nu gått poänglös i tre raka matcher, vilket är nytt ”rekord” för säsongen. Kämpa, Oskar.


I grundserien gjorde han nästflest mål efter Clark (23), åttonde flest assists och kom på fjärde plats i poängligan bakom Lindström, Little och Palola. En lite intressant o oundviklig jämförelse är att Nicklas Bäckström också snittade 0.88 poäng/match totalt i både grundserien och slutspelet säsongen innan han drog över och började äga i NHL. Då var han visserligen ett år yngre än Lindblom är nu, men ändå.Det spelar ingen roll för Lindblom huruvida det spelas match i Gavlerinken eller någon annanstans, han gör mer eller mindre lika många poäng. Det är om man tittar på hans stats hemma i slutspelet då, bara ett mål, har det faktiskt blivit.Lindblom dominerade Örebro hårt under säsongen och sen i slutspelet fick ju Frölunda känna på talangens effektivitet. Men det var de nog beredda på, i grundserien gjorde han sju poäng på fyra matcher mot regerande mästarna. Lite anmärkningsvärt att Leksand, tillsammans med Malmö och HV, är de som bäst fått stopp på honom. Imponerande är att han gjorde mål och assist mot alla lag.Och som sista del i Lindbloms fantastiska säsong så delade jag upp det i spelformerna. Endast 17 av Lindbloms 61 poäng (28 %) har kommit i PP, vilket går att jämföra med poängkungen Jocke Lindströms grundserie där 43 % av hans poäng kom i PP.

Är det dags för Lindblom att kliva fram i femte finalen imorgon?


Spela på måndagens SM-final här. 

Källa: shl.se.
Bilder: Bildbyrån.

Följ mig gärna på twitter: @hockeyjocke10