”Visst kan man kalla det ödesmatch?”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » ”Visst kan man kalla det ödesmatch?”

Upp som en sol och ner som en pannkaka kan väl sammanfatta spelformen för dagen. Ena kvällen alla rätt för att omgången senare vara kall som snö.

Örebro och Luleå åkte på sina första förluster i torsdags och någonstans är det ju så jämnt i denna liga att spelar du på 90% så åker du på stryk oavsett vilket lag du har på pappret, så enkelt är det. Annars är ju det mest anmärkningsvärda Linköpings otroliga utskåpning av Färjestad under 45-50 minuter utan att ens få med sig en futtig poäng ifrån matchen. Men hur står det egentligen till med Färjestad är ju frågan man måste ställa sig?


Lördagens säkra: Luleå-Brynäs 1 (1.60)

Som sagt tappade Luleå sina första poäng på Hovet medan Brynäs blev mållösa borta mot Frölunda. Om möjligt en ännu tuffare motståndare nu och jag har svårt att se Luleå förlora två raka matcher, jag kommer knappt ihåg när det hände senast! Måste säga att jag verkligen gillar Luleås bredd där en sån som Brännström kan gå mot 35-40 pinnar den här säsongen.

Till oddset


Lördagens drag: HV71-Färjestad 1 (2.18)

Visst kan man likt en kvällstidningsjournalist kalla detta för en ödesmatch? Hur som helst så är det två lag som verkligen vill hitta något att bygga på. Min magkänsla är att HV hittills haft relativt goda prestationer utan att få med sig poäng, medan Färjestad har spelat ungefär så dåligt som tabellen ger sken av – plus att man då rånade Linköping senast. Tycker oddset är några punkter för högt på hemmaseger.

Till oddset


Lördagens skräll: Rögle-Örebro 2 (3.00)

Kanske inte ska benämnas som en skräll men oddset signalerar ju i alla fall det. Tycker det är ett alldeles för högt odds på Örebro för att inte testa och dessutom är man ute på en liten roadtrip. Gruppen var garanterat besviken över insatsen mot Malmö. Nu har man haft en dag bara med laget och jag tyckte alltid när jag själv var ute på sådana resor att laget alltid brukade avsluta turnén med en bra match. Så här har jag jättekänsla för bortaseger!

Lycka till!

Till oddset


Kolla in veckans SHL Playbook