”Vilka jäkla matcher det har varit”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » ”Vilka jäkla matcher det har varit”

Då var tre lag klara för semifinal och i kväll är det dags för den grymt spännande sjunde matchen i den serie som har varit mest underhållande enligt mig. Jag kollade Skellefteå-Djurgården igår och den förstaperioden var ju som en annan sport jämfört med måndagsmatchen i Kinnarps, men det ska också sägas att det blev bättre fart ju längre matchen led.

DIF i allra högsta grad en guldkandidat

Djurgården tar sig vidare utan att imponera så där våldsamt, men samtidigt är det en jäkla styrka och jag tror att oavsett motstånd i semi (Färjestad eller Frölunda) så kommer det bli ett spel som passar Stockholmarna bättre och laget är i allra högsta grad en guldkandidat även om de inte är mina tipsettor för tillfället.

Djurgården tar guld. Odds: 3,75


Skellefteå blir lättlästa

Jag tycker Skellefteå förlorar på att man har för lite skicklighet helt enkelt. Lindström är bra men inte lika bra som han har varit, Möller är en klasspelare, Pudas och Djuse är toppbackar i SHL och man har en del spännande talanger, men sammantaget är det för få hot och man blir ganska lättlästa.


Melin är perfekt för den här situationen

Två otroligt intressanta kvalmatcher pågår och den nerven som finns där tror jag är svårt att hitta någon annanstans i idrottssverige. Oskarshamn fortsätter imponera på mig och just nu känns de bättre än Timrå, och det är inte omöjligt att vi får stifta bekantskap med ett nytt lag i SHL nästa säsong. I daladerbyt är ju känslan att det är en vändning på gång, men lyckas Leksand knipa en match till kommer Mora spela med nerverna utanför i resterande matcher. Och Melin är nog den tränare jag hade valt om jag fått välja bland alla svenska tränare till en situation som denna!


Inför kvällen!

Vilka jäkla matcher det har varit i lördags respektive måndags mellan dessa lag, måste jag börja med att säga. Två lag som kopplat ur handbromsen och bara kör! Grymt underhållande för oss som publik och jag tror kvällens drabbning kommer se ut ungefär likadant. Färjestad är ju laget med mest press på sig som seriesegrare och hemmaplan kan i dessa matcher både hjälpa och stjälpa. Kommer man ut bra och lyckas kontrollera nerverna och kanske få 1-0 så är det ju underbart att ha en fullsatt arena i ryggen men det kan lika gärna bli tvärtom och att det låser sig helt. Man hör suckarna vid felpass och stressen i gruppen sprider sig.

Jag har fått vara med om match sju tre gånger i Sverige med segrar som resultat (en torsk i Schweiz), varav två i sudden och det är ju naturligtvis minnen för livet. Men det kunde lika gärna ha varit tre förluster för marginalerna är så otroligt små alltså, och så kommer det vara i kväll också är jag övertygad om!


Kvällens speltips

Vågar inte sia om resultatet mellan FBK-HV men sätter en peng på Joakim Nygård som målskytt. Han ser oberörd ut och fortsätter att spela sitt spel, skapar chanser varje match och även om han inte haft topputdelning ännu så skulle det inte förvåna mig om han gör en balja ikväll. Jag kör honom som målskytt tillsammans med Mora moneyline borta mot Leksand!

Joakim Nygård gör mål och Mora slår Leksand (inkl. förlängning)

Boostat odds: 7.00


På återhörande!