Arlbrandt: ”Vad hände i Örebro egentligen?”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Vad hände i Örebro egentligen?”

Redan fredag igen och frågan man ställer sig idag är ju va f-n som hände i Örebro egentligen?

Har någon sportchef umgåtts med tanken att ta in 52 olika tränare under en säsong, för det känns ju som att det är 80-90 % segrar i första matchen med ny coach. Skämt åsido så är det naturligtvis svårt att förklara. Men en drömstart så klart för nya ledartrojkan och det ska som jag skrev i förra inlägget bli väldigt spännande att följa Örebro nu.

Måste också hylla Färjestad som trots en dålig start och en hel del skador på tunga pjäser haft en riktigt bra senhöst och nu klättrat ända upp till förstaplatsen i tabellen. Jag tycker fortsatt som jag skrivit innan att det är ett väldigt kul lag att titta på med sin passningsskicklighet.

Såg att det var lite spekulationer om Simon Ryfors straff (se klippet nedan) på Twitter, mening eller inte och jag kan med 100% säkerhet säga att det där var meningen! Riktigt snyggt och killen kan ju inte ha mycket nerver i kroppen när man gör så där inför en nästintill fullsatt Malmö arena, för det känns inte skitkul att åka till båset om man blir läst och stoppad på ett enkelt vis. Lite som att chippa en straff i fotboll där målvakten står kvar. Men det säger också lite om känslan i gruppen när man har spelare som vågar göra det lilla extra i utsatta lägen. Vamos!


Omgångens bank: Luleå-Djurgården 1 (2,29)

Här tycker jag mig ha hittat ett fynd. Luleås twitterkonto skvallrar om att det kommer bli om inte lapp på luckan så nästintill. Höstens succélag ska ta emot ”de där 08:orna” som knappt har en forward i speldugligt skick (en smula överdrivet jag vet). Luleå gjorde en mycket bra match i Karlstad och var värda minst ett X medan Djurgården vände starkt hemma mot Skellefteå. Min känsla säger ändå klar fördel Luleå här och 2,29 tycker jag är generöst!

Till Oddsen


Omgångens drag: Örebro- Malmö 1 (2,38)

Kommer kanske inte bli några 7-1, men Malmö har spelat tisdag, torsdag med ett derby i benen som tar väldigt mycket energi så det är verkligen läge här för ännu en hemmaseger, tycker jag. Kan Örebro rida på vågen från gårdagen och hitta ett boxplay som står emot Malmös giftiga PP så är 2,38 bra betalt!

Till Oddsen


Omgångens skräll: Brynäs-Timrå 2 (4,05)

Så kom då Brynäs första förlust under Sundqvist  och ska man vara riktigt ärlig kanske den borde kommit tidigare, då man blivit riktigt utskjutna av såväl Skellefteå som Frölunda nyligen. Timrå har radat upp hedersamma förluster på slutet men har dock vunnit här förut i år och jag tycker skrällen ligger på lut här. Till över 4 gånger såsen måste jag prova!

Till Oddsen

Lycka till!