”Undrar fortfarande vad han gjorde i Allsvenskan”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » ”Undrar fortfarande vad han gjorde i Allsvenskan”

Pär Arlbrandt har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, med spel i landslaget, SHL, Hockeyallsvenskan och schweiziska ligan. Vi förstår att det inte var någon lätt uppgift, men i veckans blogg hos NordicBet har han listat några av de medspelare som han själv håller som de bästa han spelat med. Men ingen som har sett Kenny Jönsson spela hockey kan vara förvånad att hans finns med – motiveringen däremot är ändå mäktig att läsa. 

Behövs väl ingen närmre presentation men tror knappt folk har fattat hur sjukt det är att en kille som lirade med oss i allsvenskan bara sådär åkte till OS ett par veckor mitt i säsongen, med världens bästa spelare, och blir vald till turneringens bästa back. Briljant spelsinne och jobbade mycket med Claes Hellgrens uttryck för handbollsmålvakter, ”ge luckan och täpp till när skottet kommer”. Det var ofta som motståndare trodde att de kommit förbi eller passat förbi men ALLTID kom den där långa klubban fram och bröt i sista sekunden. Dessutom en grym passningspelare. Kan fortfarande undra ibland vad han gjorde i allsvenskan.

Något mer oväntat kvalar även en 23-åring från Järfälla in på listan som bara rymmer fyra spelare. Filip Sandberg tog flera steg under fjolårssäsongen och fick kröna den med att, tillsammans med Arlbrandt, spela hem SM-guldet till Jönköping. Nu har Sandberg lämnat för  Nordamerika för att försöka spela sig till en NHL-tröja, och ”Arla” tror att han har precis det som krävs för att lyckas där borta.

Kanske en skräll på en sån här lista men blev otroligt imponerad av denna grabben förra året och jag tror och hoppas att han har en lång NHL-karriär framför sig. Otroligt stark i hela kroppen och vinner trots att han är kortare än jag väldigt många närkamper. Spelmässigt har han hela paketet och han skapar väldigt många chanser på egen hand. Behöver kanske bli lite mer effektiv när lägena dyker upp men det kommer säkert komma. Ska bli väldigt spännande att följa hans karriär!

Kolla in de andra två namnen på listan här