Arlbrandt: ”Det är stora knäckfrågan för mig”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Det är stora knäckfrågan för mig”

Finaldags! Det blev till slut hemmalagen som gick vidare till finalen och när vi summerar det är det alltså ettan mot tvåan i serien som möts i final. Tabellen ljuger aldrig som man brukar säga!

Börjar dagens text med en liten avstickare till Jönköping där HV71, som ryktena sa, presenterade Tommy Samuelsson som ny tränare under förmiddagen. Jag tror det är helt rätt man för att ta HV tillbaka till SHL. Lugn, van vid storklubbar och jäkligt hockeykunnig!

Åter till gårdagens hockey så tyckte jag Rögle var värda att gå vidare och hade det inte varit för en briljant Gustav Lindvall (Rifalk också grym) så hade Rögle avgjort den här serien tidigare.

Ska bli otroligt intressant att se det rent taktiska spelet nu i finalen, kommer Växjö kunna dra ner farten på Rögle till den grad att det blir Växjö som känner sig mest trygga i hur matcherna kommer arta sig? Det är den stora knäckfrågan för mig!


Omgångens !

Växjös förstaperiod igår är ett praktexempel på hur ett mästarlag beter sig. 15-1 i skott och 2-0 i mål i en avgörande match är ett starkt statement.


Omgångens ?

Petter Granberg kör in Joey Laleggia onödigt i Gustav Lindvall för att sedan ge sig på honom och dunka hans huvud i isen ett antal gånger. Solklart matchstraff för min del.


Omgångens speltips: Över 5,5 mål i final 1 (2.62)

Efter succén senast med Rögle -3,5 (till odds 8.20) så känns formen fin!

Jag har fått för mig att båda lagen kommer till match 1 relativt avslappnade, och jag tror det blir ganska så öppet spel. Lirar därför över 5,5 mål till höga 2.62.

Till oddset


Lyyycka till!

/Pär