Arlbrandt: ”Rögle och Luleå känns otroligt heta”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Rögle och Luleå känns otroligt heta”

En fredag i slutet av mörka november där det egentligen ploppar upp fyra lag i mitt huvud som har drabbats hårt i november (HV, Linköping, Mora och Timrå) medan framförallt Rögle och Luleå känns otroligt heta för dagen.

Segern för Luleå igår säger väl egentligen det mesta om deras välbefinnande för dagen. De släpper in 2-2 med dryga minuten kvar och sedan har dessutom Örebro något halvläge för ytterligare kasse. Men i stället får man en tekning i offensiv zon med 15 kvar, vinner den klockrent och ett skott och en turstuds senare är matchen vunnen! Otroligt skönt som lag att vara inne i en sådan period men naturligtvis blytungt för Örebro.

I Timrå känns det som att den mentala orken har börjat tryta och defensivt läcker man ordentligt för tillfället. Offensivt gör man det helt okej, men det är ju på gränsen till omöjligt att vinna matcher när du släpper 3,4,5 och ibland 6 baljor varje match i SHL.

Noterar även i mitt tycke säsongens fulaste tackling igår när Widing fullföljde på en helt försvarslös Svedberg. Det är säkert många som undrar hur f-n man tänker i ett sådant läge och det har jag full förståelse för. Jag har själv gjort saker jag ångrat sekunden efter, men oftast är det så simpelt som att man är irriterad på något som hände kanske bytet innan eller till och med samma byte och vill helt enkelt ge igen. Men man tänker inte riktigt på konsekvenserna.

Två av tre satt igår och med lite flyt hade HV fått in en kvittering i slutet, dock ska det ju sägas att jag hade just det där flytet när Luleå nätade sent. Flyt och oflyt brukar jämna ut sig, dock har man som spelare en förmåga att bara komma ihåg motflytet ?.


Lördagens bank: Djurgården–Örebro 1 (1,64)

Hemma på hovet ska Djurgården kunna besegra ett Örebro som haft det riktigt tungt på slutet. Djurgården har väl i ärlighetens namn inte heller sett som bäst ut efter landslagsuppehållet, men ändå starkt att hämta upp 1-3 till 3-3 borta mot Växjö och få med sig poäng.

Till oddsen


Lördagens drag: Mora-Linköping 1 (ML) (2,25)

Visst, Mora har bara två segrar under ordinarie tid under säsongen men desto fler (5) efter förlängning. Mot ett Linköping som går riktigt tungt för dagen och där Broc Little saknas enormt tycker jag det finns värde i 2,25 på en Mora-seger inklusive OT. I min värld en helt öppen match och då hugger vi det högsta oddset!

Till oddsen


Lördagens högoddsare: Timrå-Rögle över 6,5 mål (3,10)

Det bygger jag på att Timrås försvar fortsätter att läcka samtidigt som Röglespelarna (kanske!) kan ha en liten nöjdhetskänsla i kroppen och på så sätt tumma liiite på defensiven. Det räcker för att det ska kunna bli målrikt här.

Till oddsen


På återhörande!