Pär Arlbrandt: ”Han borde spela i NHL”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Pär Arlbrandt: ”Han borde spela i NHL”

Den nyblivne svenska mästaren och numera SHL-experten Pär Arlbrandt har listat ligans mest sevärda spelare i ett blogginlägg på NordicBet. Det finns många spelare att hålla koll kommande säsong, men en som verkligen sticker ut är Rögles nyförvärv Juhamatti Aaltonen, som kan förnedra den mest etablerade backen när han är på humör, vilket jag hoppas är ofta. Grattis publiken i Lindab arena, skriver Arlbrandt. 

Läs nedan Arlbrandts egna ord om spelarna i hans gamla klubbar att hålla koll på.

Linköping: Mathis Olimb
Hade en ganska tuff säsong men kan väldigt mycket mer och jag hoppas han visar det i år. Otrolig puckkontroll och en härlig blick för spelet gör att han i sina bästa stunder är otroligt sevärd!

Foto: Stefan Persson, Bildbyrån.

HV71: Erik Brännström
En talang utöver det vanliga som jag själv spelade och tränade med förra säsongen. Ruskig kyla med puck, bra skridskoåkning samt ett bra skott är några egenskaper grabben har. Jag skulle inte bli förvånad om han kommer styra pp i vinter och dessutom gör det riktigt bra, en blivande storstjärna!

Foto: Jonas Ljungdahl, Bildbyrån.

Luleå: Einar Emanuelsson
En ung spelare som jag tror kan bli en härlig attraktion i vinter. Härlig kombo med fart och teknik och tillsammans med hans ännu så länge mer namnkunnige bror kan han bilda ett vasst radarpar!

Foto: Peter Skaugvold, Bildbyrån.

Rögle: Juhamatti Aaltonen
Den mest självklara av alla, slår man upp sevärd spelare så kommer mest troligt en bild av finländarens ansikte upp. Borde spela i NHL, men kul att vi får se honom på nära håll. Kan förnedra den mest etablerade backen när han är på humör, vilket jag hoppas är ofta. Grattis publiken i Lindab arena!

Foto: Lennart Månsson, Bildbyrån

Kolla in Arlbrandts favoriter i alla lag här.