”Vinner FBK kan jag inte se hur DIF ska vända”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » ”Vinner FBK kan jag inte se hur DIF ska vända”

Semifinalerna är igång samtidigt som vi får uppleva ännu en match 7, denna gång i kvalet till SHL och det står oerhört många miljoner på spel ikväll i NHK arena!


Färjestad vågade spela ut

Jag var lite inne på att Färjestad skulle kunna slappna av lite i första matchen mot Djurgården och spela ut på ett helt annat sätt än i den avgörande match man hade bara tre dagar tidigare. Visserligen gjorde man då sin bästa match för den kvartsfinalserien men jag tycker ändå att man såg att spelarna vågade spela ut på ett helt annat vis i lördags och det var det Färjestad jag och många med mig blivit så väldigt imponerade av under serien. Visserligen fick man hjälp av ett tamt Djurgården men det finns alltid två sidor av myntet och jag väljer att framhäva Färjestad denna gång!

FBK vinner guld: Odds 2.75


Tveksam matchning av backarna

Luleå gjorde en väldigt bra förstaperiod igår mot Frölunda och kanske borde haft ledningen där, men i pausen skedde något och det var som att Luleå vars spel bygger på att stressa motståndarna så mycket som möjligt inte längre fick fast Frölunda på det sätt man önskar. Då går det från att vara ett väldigt effektivt spel, till ett spel som är oerhört kraftödande när man aldrig får någon utdelning, så att säga.

Jag ställer mig också frågande till matchningen av framför allt backarna i Luleå. Visst Erik Gustafsson är van att spela otroliga minuter men att lira 38:46 i en match som pågår 77 minuter bara måste innebära en sliten kropp till resten av serien. Lägg därtill Sellgren på över 31 minuter medan i min värld kompetenta backar som Sondell och Själin ligger på 17 av 77 minuter. Blir intressant att följa den utvecklingen men jag tror Frölunda fick en enorm boost av segern, men framför allt av hur dominanta man var i senare delen av ordinarie tid  samt sudden!

Frölunda vinner guld? 3.90


Måstematch för Djurgården

Ödesmatch redan i match 2? Min personliga känsla säger att det faktiskt är så. Vinner Färjestad även denna match så kan jag inte se hur Djurgården ska kunna vända. Men Stockholmarna får ta med sig avslutningen på matchen senast och börja på den nivån direkt från nedsläpp. 1-0 efter 0,26 i första signerat Josefsson med ass från Brodin/Lilja skulle smaka fågel, för hur hårt man än jobbar så är det tungt när du förväntas leda laget i form av mål och poäng men inte får någon utdelning. Jag kan lova att Robert Ohlsson inget annat vill än att Josefsson ska få trycka dit en puck ikväll för att få ner axlarna en smula!

Djurgården kvitterar till 1-1? 1.72


Det mentala avgör i Game 7

Tillbaka till Medelpad där det ikväll alltså ska avgöras vilka som gör Leksand (grattis!!) sällskap till SHL nästa säsong. Tycker Oskarshamn var värda att få fram en avgörande match och det är nästan onödigt att spekulera om styrkeförhållanden i en sån här match för det är nästan bara det mentala som kommer avgöra ikväll.

Var tvungen att kolla upp Jonas Engströms karriär och hur häftigt är det inte med en kille som under sju (!) säsonger i allsvenskan noterat 20 poäng som bäst men under denna säsong plötsligt exploderar till nästan det dubbla och nu under våren varit DOMINANT på isen, snacka om att visa bra kroppsspråk och leda sitt lag! Ser ut att älska varje sekund och även om Oskarshamn skulle torska så borde det stå klubbar på kö i SHL för att få den underskriften tills nästa säsong.

Eftersom jag själv var i en liknande situation blir man ju extra glad över att se en spelare som får sitt riktiga genombrott vid 27-28 års ålder och visar att det går komma till nya nivåer även i den åldern!

Timrå räddar sig kvar? 1.58


Kvällens speltips

Linus Hultström har skjutit flest skott av alla i Djurgården detta slutspel men fått mager utdelning. Jag tror han pangar in ett slagga från blå idag när Färjestad stängt av alla krosspass i Djurgårdens power play och på så sätt tvingar upp pucken på blå. Skjut Linus, skjut!

Odds: 6.25