Arlbrandt: ”Naturliga är att börja med defensiven”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Naturliga är att börja med defensiven”

Även om det har varit få matcher den senaste tiden så känns det ändå som det hänt väldigt mycket. Maken till den kollaps HV nu bjudit på i två matcher var länge sedan jag såg och helt klart är att något måste hända i gruppen, annars är det Allsvenskan nästa (tyvärr).

Linköping har gjort precis tvärtom och tagit fem raka trepoängare och även om kvalspöket fortfarande lever så är det enormt bra gjort när alla (inklusive jag) räknat med kval. Leksand är seriens bästa lag just nu och ni som lyssnar på podden kanske kommer ihåg hur jag och Fimpen lite halvt hånade Stats-Jocke när han berättade om sin satsade femhundring på leksand som guldlag, men just nu framstår ju killen som ett geni!

Liret på just nämnda Leksand mot Luleå satt ju som en smäck senast och nu har jag vaskar fram några roliga odds igen tycker jag!


Helgens säkra: Skellefteå-Malmö 1 (1.61)

Skellefteå har ju varit ruggigt vassa efter jul, nu jagar man tredjeplatsen (med maxflyt andra) och jag tror man avfärdar ett Malmö som fram till Luleåmatchen härom dagen hade satt nytt klubbrekord i antal vinster i följd. Naturligt att det kommer en reaktion och jag tycker det är klasskillnad på lagen i grunden och ettan bankas in!

Till oddset


Helgens drag: HV71-Luleå under 4,5 mål (3.05)

När man som HV stått för två magplask av stora mått så måste man börja nånstans och det naturliga är att börja med defensiven. Det kunde faktiskt varit tvåsiffrigt igår sett till antal chanser och det håller ju såklart inte inför ett kval. Luleå höll nollan senast och kanske också är på väg att hitta den defensiva trygghet som ska göra laget framgångsrikt i vår. Tycker över 3 gånger här är riktigt bra!

Till oddset


Det är de två spelen jag fastnar för denna helg.

Lyyyyycka till!

/Pär


Missa inte veckans SHL-podden!