Arlbrandt: ”Nästan surrealistiskt på en gång”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Nästan surrealistiskt på en gång”

I går morse kom sms:et jag längtat efter. Jag hade tillgång till två biljetter inför kvällens match mellan LHC och HV. Givetvis en speciell match för mig, men det kändes ändå orimligt roligt att åter få gå på livehockey igen – oavsett vilka som lirat!

Jag kommer dit och det känns nästan surrealistiskt på en gång, allt är ju som vanligt men ändå inte. Roger läser line-up och introt pumpar liksom igång en till att vara riktigt taggad. Första tekningen, Fröberg ger Rissanen en crosschecking innan pucken är släppt så denne faller till backen och jag kommer direkt på mig själv med att, ursäkta språket, tänka: ”Vilket jäkla liv det hade blivit om det varit fullsatt”.

Den känslan fortsätter tyvärr att stärkas hela matchen och även om jag såklart saknat publiken tidigare så blir det så otroligt tydligt här. Jag vill inte kunna höra spelarnas snack med varandra på isen, saknar ett unisont ”neeej” när Lundhs skott går tätt utanför, vill höra primalskriken från klacken när HV har en puck dansandes på mållinjen, de där skriken som egentligen betyder ta bort pucken för i h-vete!

Matchen då? Nja, det var väl ingen höjdare. Dock två briljanta målvakter och en Jonas Junland som jag tycker blir bättre och bättre och börjar bli den där majestätiska sheriffen där bak som gör allt rätt. Han har ju alltid haft ett riktigt vasst spelsinne men nu tycker jag han börjar komma in i så gott som alla situationer rätt och bli den härförare som LHC hoppats på.

Linköping fick till slut in den viktiga 1-0-pucken och efter det var faktiskt inte HV speciellt nära att komma ifatt och det syntes ganska tydligt att det var ett lag utan det där kollektiva självförtroendet man ibland kan se hos lag i harmoni.

Men känslan som dunkar i kroppen efteråt är ändå tydlig. Snälla vaccin kom fort och bit bra, så vi alla snart får trängas igen och uppleva den där unika stämningen som bara idrott på plats kan framkalla!


Här kommer tre speltips (som även finns i veckans SHL-podden).

Veckans säkra: Rögle-Skellefteå 1 (1.86)

Jag är väldigt imponerad av Rögle. Jag måste svälja stoltheten, jag har ju gått emot dem några gånger men jag tycker det är ett riktigt bra hockeylag. 1.86 hemma mot Skellefteå är taget, segersviten på hemmaplan fortsätter.

Till oddset


Veckans drag: Djurgården-Örebro (2.65)

Djurgården är stekheta, speciellt på Hovet har de verkligen levererat. Att de inte ens är favoriter hemma mot ganska bortasvaga Örebro tycker jag är märkligt. 2.65 för hemmaseger tycker jag faktiskt är ett kanonodds.

Till oddset


Linköping-Färjestad (4.45)

Linköping har haft en uppåtgående trend, gjorde en bra match mot Växjö men Fasth stängde igen fullständigt. Färjestad känns också rätt bra nu, helt öppen match för mig.

Till oddset