Arlbrandt: ”Det är milsvid skillnad”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Det är milsvid skillnad”

Då var det fredag igen och jag har fått lite distans till det faktum att HV ska spela i Allsvenskan nästa säsong. Det känns fortfarande konstigt att skriva men inte desto mindre en sanning.

För min del blev det igår, när jag satt och tittade på semifinalen mellan Växjö och Örebro, väldigt tydligt vad jag tycker gått fel, nämligen spelet med puck. Jämför du passningskvaliteten i gårdagens match med kvalspelet är det milsvid skillnad och samtidigt som det gör mig glad att det är de puckskickligaste lagen kvar så tycker jag det sätter fingret på HV:s problem de senaste säsongerna.

För mig har det varit för mycket fokus på att ” åka mest skridskor”, ”vinna flest närkamper”, ” in på mål”. Jag skulle vilja påstå att alla dessa klyschor kommer automatiskt i ett lag som har kommit samman, men att fokus måste vara att hitta ett sätt att spela med pucken inom laget.

Jag längtar till den dagen en ny tränare står och säger i sin första intervju att – ”vi ska vara det smartaste laget i Sverige, vi ska vara grymma med pucken, komma samlat med fem man och låta motståndarna jaga oss till förbannelse!”

Nu är det mer – vi ska sätta press och forechecka våra motståndare, vilket ju indirekt innebär att utgångspunkten är att motståndarna ska ha pucken…

Efter denna lilla ilska poängterar jag återigen att det gläder mig att det är fyra riktigt puckskickliga lag kvar.


Dagens !

Måste jag ge till Erik Källgren som igår kommer in i ledning 1-0, släpper två mål nästan direkt varav ett han nog är missnöjd med. Att gå in i den pausvilan och försöka bygga upp sig är otroligt svårt men det sätt han sen kommer tillbaka på resten av matchen är sanslöst starkt gjort och visar ju på ett ramstarkt psyke ??.


Dagens ?

Regeln om att om en klubba går av vid antingen slashing eller crosschecking automatiskt ger utvisning. Har sett ett antal sådana den senaste veckan där jag kan säga med garanti att det inte blivit utvisning om inte klubban hos antingen den som slog slaget eller tog emot hade gått av. Likt huvudtacklingar ska man ju inte döma efter utfall utan hur situationen ser ut.


Dagens speltips: Rögle att vinna period 1 (2.48)

Här tror jag skåningarna kommer komma ut i ett galet tempo och försöka chocka ett tröttkört (?) Skellefteå, och i min analys vinner Rögle period 1 i alla fall varannan gång och 2.48 tycker jag är bra!

Till oddset


Lyyycka till!

/Pär