”Malmö har gått all-in på fysiskt spel och tjafs”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » ”Malmö har gått all-in på fysiskt spel och tjafs”

Dags för lite tankar igen då vi nu kommit en bra bit in i kvartsfinalerna. Vi börjar med att ta en titt i backspegeln!


Sylvegård har glömt bort att spela

Frölunda är det lag som för mig varit det mest överlägsna och det kunde (borde) varit 3-0 i denna serie, men en storspelande Alsenfelt såg till att ge Malmö segern i måndags. Jag var lite kaxig härom dagen i podden där jag förutspådde att Frölunda nu tar tre raka och efter gårdagen ser jag ingen anledning till att ändra på den åsikten.

Malmö har också ett dilemma med hur man nu ska tackla dessa matcher för det var så oerhört tydligt att man gått all-in på att vinna genom fysiskt spel och mycket tjafs, men nu när det inte funkar måste man snabbt tänka om. En spelare som Emil Sylvegård som jag tycker har riktigt fina egenskaper som spelare har nästan enbart fokuserat på att tjafsa och glömt bort att spela spelet i mitt tycke.

Till alla SHL-odds


Reideborn räddade Djurgården

Djurgården-Skellefteå tycker jag har en riktig match 7-aura över sig och jag blir nästan förvånad om så inte blir fallet. Oerhört viktig seger igår för Stockholmarna och inte minst för Adam Reideborn som visserligen varit helt OK i de två första matcherna men nu var det han som räddade segern och jag tror det stärker honom enormt mycket inför fortsättningen!


Två lag sticker ut

Just nu är det två lag som sticker ut som riktiga guldkandidater för mig och det är föga överraskande Luleå och Frölunda men dessa lag tycker jag spelar på en nivå högre än övriga just för tillfället!


Färjestad vek ner sig

Lite spaningar inför kvällen så. Är riktigt imponerad av HV som när momentumet svängt tillbaka till Färjestad efter varsin bortaseger återigen åker upp till Karlstad och trots ett tidigt mål i baken så vinner man och dessutom gör laget det på ett sätt som är väldigt stärkande för en grupp. Jag kanske får äta upp det här, men jag tycker Färjestad vek ner sig ordentligt i tisdags vad gäller energi och kroppsspråk. De hade en bra period under 10-15 minuter i andra men den väntade anstormningen i tredje uteblev helt och reduceringen var mer ett slumpmål än ett resultat av konstant press. Riktigt häftig match i kväll och som sagt är det kraftig fördel HV just nu både resultatmässigt och psykologiskt, skulle jag vilja påstå. Ska bli väldigt intressant att se vilket Färjestad vi får se i kväll!


Luleå har gjort mål i rätt lägen

Växjö spelar för sin heder i kväll för man vill inte bli utslagen utan att ha vunnit en match, men till skillnad från Frölundaserien tycker jag denna serie varit jämnare spelmässigt. Dock har Luleå gjort mål i precis rätt lägen hela tiden för att knäcka Växjö. Jag har varit inne på det ett flertal gånger redan här i bloggen men detta Luleålag har verkligen något speciellt om man ser på det utifrån och säsongen kommer bli lång i Norrbotten!


Kvällens tips!

Jag kör en dubbel där jag faktiskt tror att Växjö tar en hemmaseger och så tror jag det är dags för Mattias Tedenby att hänga sitt första slutspelsmål för i år. Han har inte varit dålig hittills men inte heller dominerat så som han kan göra när allt stämmer, men detta är en typisk match där han kommer kliva fram med en balja är min känsla.

Spel: Växjö vinner (inkl. förlängning) och Mattias Tedenby gör mål

Odds: 12,00


På återhörande!