Arlbrandt: ”Det skulle vara en makalös bedrift”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Det skulle vara en makalös bedrift”

Hallå igen! Underbar tabell för alla oss som älskar dramatik. Det är väl egentligen bara Djurgården och Färjestad som inte kommer att ha något direkt att spela för såhär i slutskedet. Play-in platsen känns klar för dessa lag.

Bottenstriden är ju verkligen en nervpärs för samtliga och jag kan lova er att det är fem klubbdirektörer, sportchefer/vd:ar eller vad man har i respektive klubb som inte sover särskilt gott på natten just nu.

I toppen är just nu Rögle favoriter att ta hem serien och det skulle ju i så fall vara en makalös bedrift, verkligen imponerad över vilken resa den klubben gjort.

Litet uppehåll från tipsen och vi får se om jag behöver ett lopp i kroppen eller om toppformen sitter där direkt. Tycker jag har hittat intressanta idéer!


Lördagens säkra: Skellefteå-Brynäs 1 (1.64)

Skellefteå slog till med en värvningsbomb under de sista dagarna innan fönstret stängde då man fick Pär Lindholms namnteckning för denna plus 4 säsonger till på papper. Nu har laget som jag varit inne på tidigare verkligen en av, om inte DEN bästa forwardsuppsättningen i serien. Dock har det blivit två raka torsk och vips är sjätteplatsen i farozonen. Här tror jag dock man slår tillbaka direkt och knäpper ett Brynäs som visserligen har en stor dos motivation men jag tror helt enkelt det är klass-skillnad här.

Till oddsen


Lördagens drag: Örebro-Leksand 1 (2.15)

Nyckelmatch för striden om en plats direkt till kvartsfinal. Båda lagen har i sin senaste match besegrat ovan nämnda Skellefteå. Dock gjorde Leksand det igår (torsdag) och har en rätt tuff resa efter det, medan Örebro har fått ladda upp batterierna på hemmaplan ett par dagar. Lägg därtill att Örebro är grymt starka hemma så landar jag i att 2.15 är ett fint odds!

Till oddsen


Lördagens X: Oskarshamn-Linköping (4.50)

Linköping kommer hit med en otroligt viktig seger i bagaget och hållen nolla, medan Oskarshamn åkte på en riktigt tung torsk igår mot Malmö. Detta är en match som kommer spelas med nerverna utanpå tröjorna och jag kan mycket väl se två ganska försiktiga lag som slår vakt om den poäng man har från början. Givet förutsättningarna är jag helt övertygad om att denna match slutar oavgjort fler än var fjärde och en halv gång.

Till oddsen


Lyyycka till!

/Pär

Missa inte veckans SHL Playbook