”Luleå var verkligen värda segern”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » ”Luleå var verkligen värda segern”

Dags igen för lite tankar från semifinalerna!

Kan väl inte direkt påstå att jag trodde på Djurgården inför match 3, men nånstans så låg det ändå på lut att de skulle knipa en bortaseger. Man har varit utspelade i 1,5 match men har ändå med sig 1-1 i matcher och nu låg helt plötsligt all press på Färjestad igen. När väl Djurgården kom igång och fick till en bra match så kommer ju stressen för Karlstadlaget och man känner att ”va fasiken händer, vi har ju varit nästintill överlägsna och nu kanske vi helt plötsligt snart ligger under?”.

Det ser man väl också på Pennerborns uppträdande efter matchen då han för första gången under denna serien visade tendens till stress och en viss (milt uttryckt) irritation mot domarna.

Hur många matcher har Luleå avgjort i slutet?

Luleå var verkligen värda den seger man fick med sig igår. Laget visade helt enkelt en desperation som Frölunda inte hade denna kväll och trots att allt gick emot laget målmässigt (underläge, missade öppna mål, straffmiss osv) så orkade laget fortsätta och till slut fick man även utdelning. Vet inte hur många matcher detta lag avgjort under de sista tre minuterna men många är det i alla fall!

Rönnberg var väl den som var mest engagerad känslomässigt i Frölunda och även om han vanligtvis är igång mycket så är det ju inget gott betyg för övriga laget. Väldigt spännande fortsättning och för mig är det nästan 50/50 nu!

Robin Kovacs spelar sitt livs hockey

Måste även nämna Robin Kovacs som i mitt tycke spelar sitt livs hockey nu, har en härlig fart och puckkontroll och är en av inte alltför många som vågar och klarar att hålla i pucken några extra sekunder för att hitta öppningar.

Kvällens speltips

Efter den lyckade reken på Hultström som målskytt så (2 gånger till och med!) så tror jag att det är dags för seriens första sudden mellan Djurgården och Färjestad och spelar således X i fredagens tillställning på Hovet!

Odds: 4,20

På återhörande!