”Jag fick alltid en dipp efter landslagsvecka”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » ”Jag fick alltid en dipp efter landslagsvecka”

Efter ett som det känns lååångt landslagsuppehåll är det äntligen dags för SHL igen och nu kommer den kanske viktigaste perioden på året.

Man kan tycka att det låter som en klyscha, men det är nu när den första euforin över att vara igång har lagt sig och det kanske inte är så jäkla kul väder ute alla gånger som man kan samla ihop poäng som är nästintill omöjligt att ta igen för de övriga lagen på andra sidan nyår.

9-10 poäng är ju bara tre segrar hör man ofta och visst, det stämmer ju i teorin men det som ofta händer är att du kämpar som en galning för att ta igen de där poängen och du kanske lyckas krypa ner avståndet till 3-4 och du känner att laget har hugg men så kommer en onödig förlust och vips är det 6-7 pinnar igen och det blir pyspunka på alltihop och energin dör ut. Ska man vara med i toppen är det nu man ska plocka poängen och det ska bli spännande att se vilka som peakar respektive floppar under denna period.

Nu var inte jag bofast i landslaget men de säsongerna jag spelade en del turneringar där så var min känsla att jag personligen alltid fick en liten dipp när man kom tillbaka efter en landslagsvecka och det vet jag att flera andra som också var med stämde in i. Det går åt så otroligt mycket energi under en sådan vecka, mycket nytt runt omkring och man är lite extra spänd inför matcherna så det kanske bara är naturligt att det tar nån vecka att komma tillbaka framförallt mentalt. Därför blir det intressant att se hur ett lag som Djurgården hanterar denna vecka då man hade hela förstakedjan plus Jonathan Davidsson iväg på Karjala.

Det söker oss osökt in på speltipsen som vi kör trippla doser av denna vecka för att fira att vi är igång igen, man ska ju smida medans järnet är varmt?. Jag kör på en trippel med tre lag som jag har riktigt skön feeling för i omstarten.


Luleå-HV71 2:a (moneyline dvs inkl. förl/str) 2,09

Luleå skadeskjutet sedan tidigare och nu är dessutom Emil Larsson högst troligt borta. Gjorde det otroligt bra matcherna innan uppehållet men här tror jag ett utvilat ( bara Lehtonen iväg) Hv71 kommer spela en ruskigt tight bortamatch och få med sig minst två poäng.

Till oddsen


Linköping-Växjö 2:a (moneyline) 2,09

Linköping tar sig an sitt boogeyteam de senaste säsongerna och det finns risk för slitna stjärnor i Bengtsson och Sörensen och dessutom blev stjärnskottet Södergran skadad med juniorkronorna. Växjö har haft en del gubbar iväg också men det känns som det är bra läge för smålänningarna att plocka med sig minst två poäng härifrån.

Till oddsen


Malmö-Brynäs 2:a (moneyline) 2,45

Detta bygger jag nästan endast på injektionen som brukar komma de första matcherna med en ny tränare. Tittar vi på trupperna så ska ju Brynäs vara minst lika bra som Malmö och till 2,45 tycker jag det är ett fint värde på Gävlelaget.

Jag spelar ett dubbelsystem på dessa tre matcher och det krävs därmed att minst två sitter för att vi ska gå med vinst. Lycka till!!

Till oddsen


På återhörande!