Arlbrandt om återkomsten: ”Väldigt förvånad”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt om återkomsten: ”Väldigt förvånad”

Ny vecka med underbara matcher sett ur spänningssynpunkt och det är ju banne mig inte lätt att försöka vara någon slags expert denna säsong måste jag ju säga. Så fort man börjar tro ordentligt på ett lag (HV, Djurgården till exempel) så kommer en svacka och lagen man halvt om halvt räknar bort börjar stapla segrar på hög.

Skulle dock förvåna mig oerhört om inte Färjestad eller Luleå vinner serien. Medan Luleå bara ångar på så tycker jag Färjestad spelar en bländande hockey för tillfället och har den där kreativiteten igen som jag hyllade så mycket förra säsongen, men som jag tycker saknats en aning i år (dock väldigt mycket skador på kreativa spelare). Sen är det ju upp till bevis i ett slutspel efter det mycket bleka intrycket i kvarten mot Skellefteå föregående säsong.

Känns ju just nu också som att kampen om att undvika elfteplatsen kommer att stå mellan Linköping och Brynäs som båda har haft det tungt på slutet och dras med flertalet kännbara skador. Att man får spelare skadade under matcher måste man acceptera, men att som i Clubens fall få bäste forwarden i mina ögon skadad under en träning (dessutom hjärnskakning) kan jag lova svider enormt för Tommy Jonsson och de övriga i ledarstaben.


Kolla in veckans SHL-odds


Så fick då Per Ledin till slut sin chans i SHL även denna säsong, måste beundra hans vilja och tro på sig själv! Jag blev dock väldigt förvånad för jag tycker ändå att förra säsongen i först Karlskrona och sedan Luleå någonstans visade att han hade väldigt tufft att hänga med i dagens fart.

Samtidigt, om jag skulle fått reda på att ett lag i SHL kontrakterat 97:an så skulle jag nog efter några minuters tänkande sätta mina slantar på Malmö. Sylvegård och Andersson har ju hela säsongen försökt att få in en vi-mot-världen-känsla och ju mer de blir hatade av motståndare och motståndarfans, desto nöjdare blir de nog. Att då i ett sådant läge ta in Ledin ter sig ju nästan logiskt.

Jag är övertygad om att Ledin är tänkt att avlasta Emil Sylvegård (som är en klart bättre hockeyspelare) i rollen som agitator och att försöka få motspelare ur balans. Han kommer sitta på platsen närmast motståndarna på Malmös bänk och genom att stå och skrika över till andra sidan försöka provocera motståndarna.

Det enda råd jag kan ge de som blir drabbade är att inte säga något som helst tillbaka, för jag kände i början av min karriär när dessa killar var på en (för jag var ju en typisk sådan de siktar in sig på, poänggörare och liten) så försökte man ofta komma på något fyndigt svar. Men i den matchen är man chanslös och efteråt kände man att de lyckats komma in under skinnet på en och det var en jobbig känsla.

Men de sista 6-7 åren tror jag inte att jag någonsin sa ett ord tillbaka och till slut tröttnar ju även de och börjar se sig om efter nya offer!

Avslutar med att det denna vecka blir Frölunda som blir min SM-guldvinnare och därmed kvitterar Luleås sköra ledning

Luleå 1
Frölunda 1
Resten 0

På återhörande!