”De kan glömma direktplats till kvarten”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » ”De kan glömma direktplats till kvarten”

Kaboom! Efter förra helgens lilla dipp var vi tillbaka med buller och bång när allt sattes i veckan. Kul att känna när man är i zonen, för det händer ju inte så många gånger på en säsong ?.

Hockeymässigt har det varit relativt väntade resultat tycker jag och uppdelningen mellan toppen och botten blir allt mer cementerad. Ett sånt lag som Växjö har nu väldigt många poäng upp och jag tror man kan glömma allt vad en direktplats till kvarten heter. Många lag som ser ruskigt starka ut för dagen (Frölunda, Luleå och i viss mån HV) medan bottenlagen har förtvivlat svårt att vinna hockeymatcher.  Man ser också att det är i de lag som har det tungt som det hänt grejer på spelarsidan, med nya spelare in och ut. Det är ju ett tecken på den press som sportchefer och föreningar lever under när man känner sig tvingade till mer eller mindre välscoutade värvningar inte ens en fjärdedel in på säsongen!


Lördagens säkra: Djurgården-Oskarshamn 1 (1.45)

Kanske inte det roligaste valet men jag kan inte i min värld se hur detta ska sluta på annat sätt än med tre poäng till stockholmarna. Oskarshamn har avverkat smekmånaden sedan ett tag tillbaka och på bortaplan har man förutom skrällsegern mot Rögle haft det förtvivlat svårt. Visserligen vann man hemma mot Djurgården för inte alltför länge sen, men detta känns som ett rent räntespel!

Till oddset


Lördagens drag: Rögle-Örebro båda lag gör minst två mål (1.89)

Provar igen med detta spel när Rögle har hemmaplan. Nu möter man ett Örebro som verkligen startat bra och gjort hela 45 baljor på 13 matcher, vilket ger ett snitt på runt 3,5 och det är riktigt vasst. Att Rögle gör dubbla påsar på hemmaplan utgår jag ifrån, och denna gång ska även bortalaget jobbas in.

Till oddset


Lördagens kryss: Färjestad-HV71 (4.50)

Rivalmöte mellan två lag med gott självförtroende. Jag tycker matchen är betydligt mer oviss än vad oddsen signalerar och att det mycket väl kan bli sudden här är jag helt övertygad om. 4.50 är väldigt högt i mina ögon!

Till oddset


Trevlig helg!

/Pär


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här