”HV har spelat bättre än man fått utdelning”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » ”HV har spelat bättre än man fått utdelning”

Banken Växjö satt och underspelet i Luleå-Frölunda skulle ju bara defileras in med 1-2 på tavlan och fem minuter kvar att spela. Men så pang-pang och så var det förstört. En del stolpe ut på slutet, men sådant brukar jämna ut sig i längden!

Själv tittade jag mest på ovan nämnda Luleå-Frölunda och tycker att det var Luleå som hade det mesta och det bästa av spelet och farliga chanser. Men tack vare strålande målvaktsspel och en bra effektivitet så tog Frölunda alla poäng med sig hem. Två saker som jag tycker är värda att nämna är att jag tror inte ”Bulan” Berglund var nöjd med skottäckningarna vid Frölundas två första mål. Är man så nära backen som forwards var så ska man kunna täcka hela målet även om det går fort. Sedan är det otroligt vanligt att när en spelare som har fått slita med att göra mål eller poäng till slut får utdelning (Patrik Westerholm i detta fallet) så kommer gärna flera samma match. Jag tror inte han gör det andra för kvällen om han inte hade gjort det första, för det var ett riktigt klassmål. Den kylan saknas ofta när det gått troll i produktionen ett tag.

Nu över till lördagens omgång, nu ska det vända!


Dagens bank: HV71–Örebro 1 (1,70)

Visst, tittar du på tabellen så kanske det är ett lågt odds men enligt all tillgänglig statistik har HV spelat bättre än man fått utdelning för. Nu har man kunnat ha en bra träningsvecka för att slipa på målskyttet. Hemmamatch på lördagar brukar betyda seger i Jönköping!

Till oddsen


Dagens drag: över 5,5 mål Färjestad–Frölunda (2,40)

Ett klassikermöte i ett fullsatt (antar jag) Löfbergs Lila en lördagskväll och då kan man enkelt räkna ut att det kommer bli drag! Sådant smittar av sig nere på isen och dessa lag spelade förra året bland annat 7-4 och 4-4. När vi får ett så högt odds på en match som innehåller så pass många offensivt skickliga spelare så trycker jag till!

Till oddsen


Dagens skräll: Luleå–Rögle, 0-0 efter period 1 (3,50)

Tidig lördagsmatch och dessa tenderar ofta att bli lite segstartade är min känsla. Därtill lägger vi ett Rögle som äntligen fick sin seger igår. Jag är helt övertygad om att matchplanen kommer att vara ganska defensiv till en början för att växa sig in i matchen och kunna bärga nya poäng. Luleå vet vi sen gammalt är ramstarka defensivt och 0-0 efter första känns inte alls otänkbart!

Till oddsen


Spela på Arlbrandts tre spel i en trippel boostad till 18,00.


Lycka till!