Arlbrandt: ”HV är som gjort för slutspel”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”HV är som gjort för slutspel”

Då tog grundserien slut igår och även om det inte blev sådär suuuperspännande på slutet så var det ju ändå en härlig nerv över kvällen och de stora förlorarna utöver Brynäs och Linköping, som ju redan behandlats överallt, var Växjö som alltså tvingas till åttondelsfinal. Ska jag vara helt ärlig så visste jag knappt ens att den risken fanns. Jag blev väldigt förvånad när jag insåg att resultaten var sådana att de nu tvingas gå upp mot Örebro i en oviss serie i bäst av tre för att åter få chansen (gick ju inte igår) att kunna besegra Luleå.

Som sagt har det ju redan skrivits spaltmeter om Brynäs och Linköpings icke vara i slutspelet och jag tycker det räcker med att konstatera att tar man inte chansen att besegra ett lag som knappt har något att spela för i sista omgången så har man inte i ett slutspel att göra, punkt.

Markus Ljungh att vinna interna poängligan i HV till 12 ggr är ju det spel jag fick in före första pucken släpptes i höstas som man kan vara som mest stolt över men även Färjestad bäst i väst, Timrå släppa in flest mål och ett par övriga långtidsspel gick in fint så lite nöjd får jag tillåta mig att vara ?.


Helgens sunda spel: Växjö -1,5 (2,38)

Växjö ska alltså vinna med två mål och det tror jag man löser, på något sätt känns det som att Örebros hysteriska form avtog på slutet och kanske, kanske är energin på väg att ta slut efter att ha levt med en press under större delen av säsongen. Växjö är nog väldigt missnöjda med att behöva spela dessa matcher men samtidigt besitter laget en rutin med många som är vana vid situationer likt dessa så jag tror man vinner två raka mot Örebro!

Till oddset


Helgens drag: HV71 -1,5 (2,55)

Alltså likadant spel här som i föregående match men jag tycker HV är som gjort för slutspel. Nu när kedjan med Önerud-Ljungh-Thörnberg har varvat upp ordentligt så tror jag att man vinner denna match och Abbot är inte känd för att vara feg, så vid underläge ryker nog målvakten tidigt vilket borgar för ytterligare kassar.

Däremot tror jag Rögle mycket väl kan knipa sin hemmamatch så att vi får se en avgörande fight lagen emellan på onsdag!

Till oddset


På återhörande!