Arlbrandt: ”Är hemmaplansfördel en bluff?”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Är hemmaplansfördel en bluff?”

Då har årets bästa tid rullat igång och jag kommer försöka skriva ner mina tankar lite oftare och dessutom kommer vi köra lite kortare poddar fler gånger i veckan!

Jag kommer köra ett avsnitt med lite reflektioner och ett med lite tankar om kvällens matcher.


De har vunnit ”fel” match

1-1 mellan HV och Färjestad tycker jag är rättvist så här långt men däremot borde ju lagen vunnit den matchen de förlorade så att säga. HV lyckades verkligen stjäla första matchen men fick igen det igår då man bjöd på den bästa förstaperiod jag har sett denna säsongen. Men som så ofta förr så vänder matcherna när man inte får den utdelning man förtjänar, dessutom måste jag hylla Markus Svensson som var briljant!


Luleå är en maskin

Luleå är så fruktansvärt svåra att besegra och jag fortsätter att hävda att det lag som ska slå denna maskin över sju matcher behöver vara ruskigt bra. Det känns som att varje gång man behöver göra ett mål så trycker laget gasen i botten och oftast resulterar det inom ett par minuter. Inte ens när man släpper in fyra mål och Lassinanti känns mänsklig så stoppar det grabbarna i vårt nordligaste lag från att vinna, fortsatt imponerad!

Luleå tar guld? Odds 4,00


Är hemmaplansfördel en bluff?

4 av 6 matcher har hittills slutat med bortaseger. Är hemmaplansfördel en bluff? Jag är lite inne på att oftast tömmer sig hemmalaget första 20 och får man då inte utdelning som till exempel Frölunda fick i lördags, så är det oerhört lätt hänt att man tappar lite energi medan bortalaget växer i takt med att arenan tystnar.


Skönt för DIF att spela borta i kväll

Djurgården är väl det lag som gjort den svagaste insatsen hittills då man blev helt avklädda av ett smart Skellefteå och nu är det verkligen upp till bevis för detta hyllade lag om man vill fortsätta spela mer än denna vecka ut. Samtidigt tror jag som jag var inne på ovan att det kan vara skönt att spela borta ikväll och bara koncentrera sig på att göra ett bra jobb utan att behöva vara kreativ i varenda situation.


Vi får se ett annat Malmö i kväll

Det känns som att seger är ett måste för Malmö i afton för annars tror jag loppet är nästintill kört. Kan Frölunda hålla sig fortsatt lika kyliga och leverera i PP så faller hela Malmös matchplan då man helt enkelt inte kommer våga att spela på gränsen på samma sätt som i första matchen. Min känsla säger dock att vi kommer att få se ett annat Malmö ikväll för jag har stor respekt för Peter Andersson i slutspel!


Dagens speltips

Vi kör på en dubbel som lyder Malmö-Frölunda 1:a (moneyline) samt Skellefteå-Djurgården x.

Boostat odds: 8,00

Till oddset


På återhörande!