Arlbrandts långtidsspel – ett för varje lag

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandts långtidsspel – ett för varje lag

Vad är väl roligare än att hitta några riktiga fynd inför säsongen, som varken marknaden eller folk runtomkring har koll på? Att känna den där känslan att man tror sig veta något som knappt ingen annan vet. Här kommer mina försök till det för respektive lag!


(Observera att vissa odds kan ha ändrats)


Djurgården

Manuel Ågren att vinna interna poängligan (25.00)

Då det finns vissa fysiska frågetecken för de killarna som med all rätt är favoriter (Axelsson, Josefsson) så tycker jag mig ha hittat ett roligt spel här. Ågren avslutade förra säsongen starkt och verkar ha ett stort förtroendekapital hos Robert Ohlsson så här på försäsongen i alla fall, med mycket tid i PP. Inbillar mig att han kan få sitt stora genombrott i år!

Till spelet


Brynäs

Att komma före Malmö (1.55)

På pappret har Brynäs en jäkla kanontrupp rent ut sagt men jag kommer ihåg att jag kände likadant förra säsongen och det gick ju mindre bra. Att detta lag dock kommer före ett svagt (i mina ögon) Malmö fler än 2 av 3 ggr, som krävs för att motivera detta odds, är jag fullkomligt övertygad om.

Till spelet


Frölunda

Johan Sundström vinna interna (6.00)

Hade lite svårt att få speltid i den utsträckning han ville i början av fjolåret men växte mer och mer och landade till slut runt 30 poäng ändå. Jag kommer ihåg hur dominant han var före han åkte utomlands och i mina ögon står detta spel mellan nämnde Sundström, Hjalmarsson och Jan Mursak. Till sex gånger tvekar jag inte på att lira 28:an!

Till spelet


HV71

Anton Wedin över 35,5 poäng (2.00)

Har stora förväntningar på sig och han kanske inte kommer till ett lag som spelar den mest offensiva hockeyn. Men kedjan med honom, Lias Andersson och Sandin har sett ruggigt vassa ut på försäsongen och får de killarna bara vara skadefria och spela tillsammans ska det mycket till för att inte Wedin ska räcka denna lina.

Till spelet


Skellefteå

Att gå till kvartsfinal (1.76)

Har i mitt tycke en av de mest spännande trupperna i hela ligan, framförallt på backsidan. Lägg därtill seriens bäste målvakt ifjol och en forwardsuppsättning som andas klass så tycker jag att detta lag ska gå till kvart minst 2 av 3 säsonger. Då är 1.76 många punkter för högt i min värld!

Till spelet


Luleå

Att vinna serien (4.75)

Okej, här har vi alltså ett lag som ifjol var totalt överlägsna, har värvat Linus Klasen för att styra upp den enda (?) dåliga punkten nämligen power play. Visst man har tappat Lassinanti och det ÄR en tung förlust men jag tror stenhårt på Rautio och där bakom har man plockat upp en supertalang i form av Jesper Wallstedt. Har jag missat något eller varför får vi 4,75 på att de ska vinna grundserien igen?

Till spelet


Linköping

Broc Little vinna interna (2.75)

Ni som har koll på mig vet att jag tycker Broc är en av ligans absolut bästa spelare. Förra säsongen vann han interna överlägset trots ganska stora skadeproblem. Visst, det är lite tuffare konkurrens denna säsong. Men jag påstår att är Broc Little skadefri är det korrekta oddset någonstans runt 1,50-1,60, så bra är han! Älskar dessutom att göra poäng.

Till spelet


Leksand

Marek Hrivik vinna interna (5.00)

Var ju stundtals bländande förra säsongen och har i år fått två lekkamrater till förstakedjan som ser riktigt bra ut. Oerhört svårt att se någon annan blanda sig i detta race och till 5 gånger så tycker jag absolut det är värt att kasta in en slant.

Till spelet


Rögle

Adam Tambellini vinna interna (6.50)

Killen som i allra högsta grad hjälpte Jonathan Johnsson slå mitt allsvenska rekord (din jäkel ?)  Plockades upp av tvillingarna Abbott och av det jag såg av Tambellini föregående säsong kan han mycket väl komma att fortsätta sin produktion även ett steg högre upp. Tuff konkurrens med två andra personliga favoriter (Bristedt och Zaar) men jag tycker oddset på nordamerikanen är för högt för att låta bli!

Till spelet


Örebro

Komma före Färjestad (2.45)

Succélaget som till slut inte blev någon succé har jag sett en del på försäsongen och verkligen blivit imponerad av passningsspelet, rörelsen och kreativiteten. In med Enroth från start och jag tror Örebro blir ett lag för topp 6. I denna H2H ska Färjestad vara knappa favoriter tycker jag, men att det ska skilja så mycket oddsmässigt köper jag icke!

Till spelet


Oskarshamn

Palmberg vinna interna poängligan (18.00)

Här har vi en kille som gjorde 31 poäng i Timrå, försvann till Tjeckien och Storbritannien (!) för att i slutet på förra säsongen komma till Oskarshamn där han nästan snittade en pinne per match på de matcher han lirade (13). Finns ingen som direkt sticker ut bland forwardsen tycker jag. Visst, Kelleher visade stundtals ifjol att han kan producera stadigt men 18 gånger på Palmberg är inget annat än ett fynd!

Till spelet


Malmö

Carl Persson göra flest mål (6.50)

Här har ni som lyssnat på podden redan fått ett kanontips om att Meyer skulle vinna interna, redan samma kväll som vi hade spelat in kom ju dock beskedet att dansken lämnar klubben. Så var det med den reken… ?
I nämnda podd hade vi med oss den som förmodligen vet mest om Malmö i hela Sverige, nämligen Johan ”Mr Madhawk” Svensson, som sa att Carl Persson var en kille han trodde skulle kunna fylla en liten del av det tomrum Händemark kommer lämna efter sig. Jag är inte dummare än att jag lyssnar på honom och hugger Persson till ett fint odds!

Till spelet


Färjestad

Virtanen över 32,5 poäng (2.00)

Visst det är en hög siffra för en back men detta är en kille som dels kan klubben, gjorde succé förra vändan och garanterat kommer ha ruskigt mycket istid. I kombination med att han spelar i ett lag som öser in mål så tycker jag faktiskt ändå att det finns ett värde i detta spel.

Till spelet


Växjö

Gå till kvartsfinal (1.45)

Jag tror stenhårt på Växjö i år. Visserligen två tunga skador på finska backar men det borde finnas en revanschlusta hos väldigt många från ifjol och dessutom har man gjort seriens viktigaste värvning i form av Robert Rosén. Han skänker ett lugn till både förening och omklädningsrum och för mig är Växjö ett givet topplag i år! Tycker man ska gå till kvart minst 4 av 5 gånger med denna trupp och därav tycker jag oddset är högt, bankränta.

Till spelet