Arlbrandts speltips: ”Magkänslan säger HV!”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandts speltips: ”Magkänslan säger HV!”

Äntligen har vi rullat igång med såväl SHL som att vi har bombat ut poddar. Riktigt roligt att få komma in i rutinerna igen och kunna trycka ner sig i tv-soffan tisdag, torsdag, lördag. ?

Lite tidigt att dra några slutsatser än såklart, men både Leksand och Oskarshamn har ju redan hunnit visa att de inte bara kommer att acceptera alla spådomar om en negativ kvalplats utan att det kommer bli ett jäkla race för att undvika dessa platser!

Drömstart för mina speltips, då visserligen Brynäs torskade som omgångens bank, men både draget över 1,5 mål i PP mellan Örebro och HV satt (2.17) och krysset Växjö-Färjestad (4.30) kändes aldrig hotat…


Lördagens säkra: Färjestad-Brynäs 1 (1.81)

Färjestad har nu avverkat två tuffa bortamatcher, där de första två perioderna i Luleå var bedrövliga. Men sedan tycker jag det har sett rätt så bra ut och i hemmapremiären mot ett skade- och kanske även självförtroende-drabbat Brynäs så är jag relativt övertygad om att man sätter gasen i botten och tar hem det här!

Till oddset


Lördagens drag: HV-Rögle 1 (2.23)

HV stod för en spelmässigt betydligt bättre insats i andra matchen mot Örebro än i premiären. Det var helt enkelt utvisningarna som kostade matchen. Redan här kommer en liten kniven-mot-strupen-match, men jag tror man hanterar det på ett bra sätt och tar sina första poäng. Rögle imponerade offensivt i sin premiär, svajade något defensivt och har inte spelat på en vecka vilket jag tycker ger HV lite fördel i början av matchen i alla fall. Magkänslan säger HV!

Till oddset


Lördagens skräll: Oskarshamn-Luleå X 5.40

Ni vet att Luleå är mina solklara favoriter att ta hem serien, men att Oskarshamn ska vara så chanslösa som oddsen säger i sin hemmapremiär köper jag inte. Kommer garanterat in i denna match med ett härligt självförtroende och en känsla av att man inte har något alls att förlora. Ett av de skönaste tillstånden att spela ishockey i! Dock är ju Luleå Luleå, men en pinne kan man absolut få med sig här.

Till oddset