Arlas säsongstips – Så har det gått

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlas säsongstips – Så har det gått

I en tid när allt går hiskeligt fort och det är nya saker på gång hela tiden tänkte jag ta mig tiden att blicka bakåt för att kolla hur det ser ut med mina tips om varje lag inför säsongen. Under tiden jag var aktiv tyckte man ju alltid att alla experter vände kappan efter vinden väldigt snabbt. Men jag känner ju nu när jag ska ha åsikter att det är väldigt lätt att ha de senaste matcherna på näthinnan, och därifrån dra någon slutsats. Det ska därför bli spännande att se hur jag resonerade innan säsongen, häng på!


Färjestad. Bäst i väst (2,95)

Tipset här var att Färjestad skulle sluta före HV och Frölunda och det ser ju ut att bli en rysare där Frölunda just nu är tre poäng före med en match mer spelad. Dessutom jagar ett pånyttfött Hv strax bakom så detta känns ungefär som innan säsongen.

Betyg till mig själv: 3/5


Brynäs. Joachim Rohdin gör flest mål (20,00)

Nä, det exploderade inte för Joachim denna säsongen heller, som jag hade en förhoppning om. Bidrar med ett härligt jobb och producerar ungefär som de senaste säsongerna men han kommer inte ta in nio mål på Kellman de 20 sista matcherna.

Betyg 1,5 av 5


Luleå. Patrik Cehlin att göra flest mål (5,50)

Har ju tyvärr inte kommit till spel alls denna säsong då de ruskigt tråkiga huvudbesvären inte gett med sig. Borde jag nog som tyckare kollat upp mer noggrant innan man tror på det fullt ut, så där ger jag mig själv underkänt

Betyg 1 av 5


Foto: Bildbyrån

HV71. Markus Ljungh poängkung (12,00)

Här hittade jag dock helt rätt och trots Tedenbys monsterstart så har nu Ljungh tagit sig upp och förbi och leder nu interna poängligan på 23 pinnar mot Tedenbys 20. Smart spelare som jag tycker egentligen har blivit bättre och bättre, så håll igång Markus!

Betyg 5 av 5


Timrå. Att släppa in flest mål (2,25)

Kanske det mest elaka tipset och det byggde jag på att jag tyckte backsidan såg väldigt svag ut. Spelade riktigt bra defensivt i början men på senare tid har det släppts in väldigt mycket mål och just nu står det mellan Timrå (105) och Mora (101) om vilket lag som ska vinna den mindre smickrande titeln och några 2,25 hade vi ju knappast fått nu!

Betyg 4 av 5


Malmö. Att sluta efter Rögle (2,55)

Ska direkt säga att Malmö gjort det bättre än jag trodde. De har utifrån sett fått ihop gruppen riktigt bra och fått in en känsla av vi mot världen och det borgar för framgång! I racet mot Rögle är det helt jämnt skägg och som jag skrev senast i fredags så skulle ett slutspelsmöte dessa lag emellan vara fruktansvärt roligt att få.

Betyg 3,5 av 5


Du missar väl inte nya videoserien Fimpens resa? Se första avsnittet nedan!


Rögle. Olle Liss vinna målligan (10,00)

Har haft det tufft denna säsong och stundtals varit utanför laget, men verkar vara en kille som tar det på helt rätt sätt. När han väl spelar gör han det med en härlig frenesi och ett tänk om lagets bästa, tycker jag det ser ut som. Mäktat med fem baljor men är ”bara” fyra efter Bristedt som leder på nio, så ska vi hoppas på att han kommer in i zonen igen likt förra säsongen? 🙂

Betyg 1,5 av 5


Foto: Bildbyrån

Frölunda. Ryan Lasch vinna interna poängligan (1,45)

Skrev lite kaxigt att det endast var skador emot och lite så har väl verkligheten sett ut också. Känns som att han varit småskadad hela säsongen men leder ändå interna en poäng före Joel Lundqvist. Kanske en tanke för mig att ha med mig, att ska man spela på så låga odds bör det kanske vara lagmässiga insatser i stället för personliga då skaderisken alltid finns där.

Betyg 2 av 5


Hur stor är guldchansen för ditt lag? Kolla in oddsen här!


Mora. Att komma före Timrå (1,65)

Har ju varit extremt skadedrabbade och är i min mening alldeles för ojämna. Kan ibland nästan spela ut topplag men är däremellan direkt svaga och det håller inte om du vill vara med och hugga om en åttondelsplats. Är tre poäng före Timrå just nu men det är ju en bräcklig ledning och jag hade förväntat mig mer från Mora faktiskt

Betyg 2 av 5


Djurgården. Sluta före Frölunda i tabellen (1,96)

På förhand tyckte jag detta spel var oerhört bra och Djurgården startade ju också väldigt vasst. Men har sedan fått betala priset dels i form av skador (Josefsson, Engqvist) och dels i form av vad det känns som slitna spelare då nästan halva truppen spelat med landslaget under hösten. Sex poäng efter ett starkt Frölunda men dock två matcher i handen och vid seger där är det lika så spelet lever!

Betyg 2 av 5


Linköping. Broc Little vinna interna poängligan (2,20)

Även här ett individspel jag trodde väldigt hårt på men likt Lasch har han varit väldigt skadedrabbad och kom ganska nyligen tillbaka från en efterhängsen fotskada, så detta tipset kan vi kasta i papperskorgen. Även här alltså en reminder att vara försiktig med spel på individuella insatser, åtminstone när det handlar om relativt tunga favoriter.

Betyg 1 av 5


Skellefteå. Att leda serien efter 10 omgångar (8,00)

Är ju redan avgjort men levde faktiskt fram till omgång 9 om jag inte missminner mig. Att sedan Skellefteå inte presterat som förväntat efter de matcherna är en annan femma. Trots att spelet inte satt så tycker jag det var bra analyserat så då får man ta en förlust då och då.

Betyg 3 av 5


Foto: Bildbyrån

Växjö. Lag att släppa in minst antal mål (2,50)

Bästa målvaktsparet och en stark backsida var motiveringen och just nu leder man tabellen med två mål till godo på Luleå och HV. Växjö känns just nu som ett lag i medgång och detta kan mycket väl hålla in till mål.

Betyg 3,5 av 5


Örebro. Palushaj flest mål (2,00)

Har ju varit en succé och hade det inte varit för honom hade ju Örebro varit ännu värre på det än den redan nu skrynkliga positionen. Är överlägsen etta i laget med en liten parentes och det är Rodrigo Abols som har den oerhört häftiga statistiken 10+1 mot Aarons 11+16. Men nu var det ju mål spelet gällde så vi kan alltså inte räkna in det ännu även om det ser bra ut. Dags för lite assist nu Rodrigo!

Betyg 4 av 5


Som sagt nyttigt att kolla i backspegeln ibland oavsett om det gäller spel, jobb eller något annat här i livet tror jag!

På återhörande!