Kolla in Arlas säsongsspel – ett för varje lag

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Kolla in Arlas säsongsspel – ett för varje lag

Hallå vänner! Härligt att vara tillbaka och denna säsong är jag dessutom med i hockeyn på riktigt då jag blivit assisterande tränare i Linköpings J20-lag. Har varit en härlig upplevelse hittills att få jobba med unga, målinriktade talanger som verkligen vill bli så jäkla bra som möjligt!

Därför kommer min roll här att bli lite mindre med främst fredagstips inför helgen och dessutom fortsätter vi vår underbara SHL-podd som jag hoppas att ni gett chansen någon gång ?.

Det som dock gick bäst förra säsongen var mina långtidsspel där vi hittade en hel del guldkorn så dessa blir det en repris på, häng på!


Leksand

Har ju ett på pappret bra lag för att vara en nykomling och har gjort vassa värvningar i framförallt Zachrisson och Fransson. Men säsongen är lång och jag tror inte att man kommer komma topp 10 när det summeras. Malmö tror jag desto mer på, och när vi erbjuds 1.68 på att Malmö kommer före Leksand så hugger i alla fall jag ordentligt. Minst 20 punkter för högt i min värld!

Till oddset


Broc Little

Linköping

Har kanske inte rosat marknaden hittills på försäsongen, men jag är säker på att man till slut kommer att bli ett lag som är svåra att besegra och inte ger någonting gratis till motståndarna. Framåt finns det en lysande stjärna för mig och får jag då 3.50 på att Broc Little vinner interna poängligan så slår jag till pronto. För mig är det skador emot!

Till oddset


Luleå

Ett givet topplag! Väldigt gedigen trupp med många riktigt duktiga spelare, men där ingen kanske sticker ut ordentligt på forwardssidan. Föregående säsong vann man skytteligan på 16 baljor och det tror jag absolut att en sådan som Filip Hållander kan mäkta med. Har haft ett gott öga till honom länge och tror han kan utvecklas ytterligare i Luleå. Till 20 gånger pengarna på att vinna interna skytteligan (alltså mål) så måste jag prova med en liten slant!

Till oddset


Micke Lindqvist

Färjestad

Även här har vi ett givet topplag i min bok och den stora frågan för mig är ifall laget nu är redo att på allvar utmana om SM-guldet framåt vårkanten. Michael Lindqvist kom hem mitt under säsongen ifjol efter att ha misslyckats med att ta plats i NHL, men visade inte upp ett knäckt självförtroende utan pangade in 16 mål på 33 matcher. För mig är han den store målskytten i FBK och 3.75 på att han gör flest mål är taget!

Till oddset


Brynäs

Ett lag jag har en bra magkänsla för och vad det innebär vet vi ju först i april. Men jag tycker att man fått in mycket Brynäshjärta vilket kanske låter klyschigt, men det är grymt viktigt! Djurgården ska visserligen vara favorit i en H2H mot Brynäs, men till 2.95 finner jag värde att plocka gävlelaget här. Så mycket tycker jag faktiskt inte att det skiljer!

Till oddset


HV71

Ett lag som är väldigt svårplacerat för mig denna säsong. Har satsat på spelande backar och värvat fint där men det finns ett par tunga tapp på forwards och kommer inte David Gustafsson tillbaka från Winnipeg ser det lite tunt ut, tycker jag. En värvning jag gillar är Linus Sandin som man plockade från Rögle. Gick från 3 till 16 mål förra säsongen och fortsätter han sin utveckling kan han mycket väl vinna skytteligan i HV den här säsongen, då jag tycker det ser väldigt jämnt ut. Finns 4-5 killar som kan göra flest mål enligt mig och där är Sandin absolut med. Vi får 9 gånger såsen på detta lir och jag testar!

Till Oddset


mattias guter

Djurgården

Väldigt stor omsättning på spelare och med värvningen av Berglund så har man ju såklart satt sig i stor respekt hos motståndarna. Jag är inte helt såld på laget ännu, nämnde Berglund började med att bli ryggskadad några veckor och det är dokumenterat svårt att komma tillbaka till SHL efter lång tid utomlands. Jag kör en fräckis här och drar till med att Mattias Guter vinner interna poängligan till 25 (!) ggr pengarna. Tycker han gjorde ett vasst slutspel och har visat många gånger att det är en riktigt vass poängspelare när alla bitar är på plats.

Till oddset


Frölunda

Har i mitt tycke den bästa forwardsuppsättningen SHL skådat på många säsonger. Förra säsongen slutade med dubbla bucklor men grundserien har man ännu inte vunnit under Rönnbergs ledning. Det tror jag han är grymt sugen på och får man försvarsspelet att stämma tycker jag möjligheterna är stora faktiskt. För mig är 6.75 ett överodds och jag synar!

Till oddset


Örebro

Svårt att värdera denna upplaga av Närkes stolthet. Får man träff med sin nye målvakt Fuchs samt sin tilltänkte förstecenter Stoa så kan man absolut hamna i mittenregionen, men annars tycker jag det ser tufft ut. Jag tycker Shane Harper blev bättre och bättre under säsongen som gick. Nu, med ett lopp i kroppen som man säger på travspråk, så är han min favorit att ta hem den interna poängligan och till 5 gånger pengarna åker polletterna in!

Till oddset


Oskarshamn

Laget som jag blev så smått förälskad i under vårkanten ska nu alltså försöka erövra SHL med sin häftiga spelstil. Ska bli riktigt kul att se hur det försöket går! Min gissning är att laget kommer hänga med rätt bra i början för att sedan tyvärr inte riktigt orka under senare delen av säsongen. En spelare jag blev imponerad av i kvalet var Joakim Thelin som gjorde 6 mål på elva matcher där flera var riktigt fina hockeymål. Har storleken och tycker det är ett intressant spel att han gör flest mål i laget till 8 gånger pengarna.

Till oddset


Malmö

Jag gillar årets upplaga av Malmö! Man har haft en liten spelaromsättning och många i laget har spelat ihop ganska länge nu. Kontinuitet är en underskattad ingrediens i dagens hockey! Bra ledarstab, Meyer ska bli rolig att följa. För mig är det favoritodds på att Malmö spelar kvart till våren och när oddset då visar 2.45 för det så tycker jag att det är ett av årets fynd i långtidsspelen!

Till oddset


Daniel Zaar

Rögle

Har man ju väntat på ska ta nästa kliv under några säsonger nu, men tänker jag efter är det ju egentligen precis det de gjort. Ingen pratar längre om Rögle som en kandidat att åka ur och i våras gick klubben till sitt första slutspel på många herrans år. Hade en av seriens bästa kedjor i Zaar-Brithén-Bristedt och jag skulle förvånas om inte den kedjan blir ännu ett snäpp vassare denna säsong. Zaar har härliga sniperskills och jag tror han har en bra chans att vinna interna målligan till 5 gånger!

Till oddset


Skellefteå

Finns några frågetecken i årets upplaga som behöver rätas ut för att jag ska tro helhjärtat på laget. Målvaktssidan nu när Armalis är borta ett längre tag känns osäker och även om forwardssidan är bra är den lite tunn i mina ögon. Inte ovanligt med 2-3 skador och då står man där med 10-11 friska forwards som ska dra lasset. En som exploderade målmässigt förra säsongen var Andreas Wingerli som gick från 3 till 14 mål. Killen är bara 21 år och fortsätter han i den takten är det inte omöjligt att han kan nå 20 kassar denna säsong. Lindström/Möller är ruskigt bra, men de var inte lika dominanta ifjol och det skulle kunna bli så att de kanske går ner 3-4 mål vardera och landar runt 15. Har då Wingerli ytterligare en växel att peta i så ser jag ett fint värde i bästa målskytt på honom till 10 gånger pengarna!

Till oddset


Växjö

Har ett riktigt fint lag på pappret. Många in och många ut vilket gör att det kanske tar ett tag innan det klickar helt i gruppen. Men ser man på truppen tycker jag kanske att det är det lag som har den mest kompletta laguppställningen från målvakt till forwards. Sam Hallam gillar jag skarpt som tränare och jag tror att han kan svetsa samman laget så att det kommer spela riktigt länge i vår, till 7,85 så sätter jag en slant på att Växjö blir svenska mästare denna säsong!

Till oddset