Arlbrandt om tidernas practical joke: ”Bytte ut lönespecarna”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt om tidernas practical joke: ”Bytte ut lönespecarna”

I sin blogg hos NordicBet skriver Per Arlbrandt om materialarna – han kallar dem ”lagets hjärta” – han haft genom åren i sina olika klubbar. Förutom att vara ett stöd, extrapappa, psykolog  när det behövs så har de ofta också haft en central roll i de hyss som ofta utspelar sig i ett omklädningsrum. Ett sånt fick Henrik Eriksson, då i Rögle, det tveksamma nöjet att ta del av. 

Det var nämligen under min sejour i Rögle som jag spelade med en kille som heter Patrik Tano (Boden, Luleå). En enormt härlig grabb med många upptåg och han hade ofta en batalj med Henrik Eriksson (Leksand, Timrå, AIK) om vem som kunde lura vem bäst, efter detta blev det dock knockoutseger för Tano.

Henke hade precis blivit pappa för första gången och när han kom tillbaka efter förlossningen så hade vi i laget samlat in till en liten present och allt var frid och fröjd. Vi gick ut och tränade som vanligt och när vi kom in igen låg lönespecarna som de alltid gjorde i vårt privata bås. Patrik hade dock via sitt jobb tillgång till att göra dessa specar och hade varit lite snabb in efter träningen och bytt ut Henkes mot hans egna specialgjorda specifikation till herr Eriksson.

I denna hade han först och främst gissat Henkes lön någon tusenlapp för lite, men även gjort avdrag för missad träning i samband med födseln. Fast det som fick bägaren att rinna över var ett avdrag för ”present till bebis” på 600 kr – har jag för mig att det var. Henrik som normalt sett var en väldigt lugn kille vid sidan om blev otroligt irriterad, struntade i att duscha utan gick raka vägen upp till kansliet och frågade vad fan de sysslade med.

Minen han borde fått när dessa människor var helt oförstående och det sakta gick upp för honom att han blivit blåst hade jag betalat mycket för att se, men det blev i alla fall några sjukt roliga minuter i omklädningsrummet när han kom lommande tillbaka med ett något nedsänkt huvud!

Läs hela Arlbrandts inlägg här.