”Kanske saknar en riktig forwardsstjärna”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » ”Kanske saknar en riktig forwardsstjärna”

Sista veckan innan juluppehållet är här och det sista ska krämas ut innan ett 11 dagars långt uppehåll väntar för de flesta utan Djurgården som ska spela Karjala cup till veckan.

I lördags var jag inbjuden som gäst till Cmore och det var riktigt kul att få se hur det går till. Det främsta intrycket som hänger kvar är hur proffsigt allting var, hela kedjan från kontrollrum till programledare var en imponerande väloljad maskin där det var ständig dialog för att få till en så bra sändning som möjligt!

Igår togs också truppen till det i Sverige så otroligt haussade junior-VM ut. Noterbart är att alla målvakter spelar i Allsvenskan och jag tycker det är bra att man går på målvakter som har spelat mycket hela säsongen i stället för någon som kanske tillhör ett SHL-lag men mestadels vaktar båsdörren. Backsidan ser riktigt stark ut med Brännström, Liljegren och Boqvist i spetsen och även om vi kanske saknar en riktig forwardsstjärna så har ju Montén tagit ut en spännande offensiv med Bemström och Fagemo som två extrema målskyttar. Holmbergs spelsinne gillar jag och firma Hållander/Olofsson tycker jag gör det riktigt riktigt bra i Timrå!


Vinner Sverige JVM-guld? Spela till 7,00


Vilken grej som väntar de här killarna, dels att det spelas i Kanada där det ju är riktigt mycket folk på matcherna och dels att det blivit så väldigt stort här hemma. Själv kom jag inte med i junior-VM (jag är inte bitter) men på den tiden var det knappt en notis i sportbilagorna när Sverige lirade utan det började någon gång med 87:ornas hemma-VM om jag inte missminner mig helt. Nu är ju känslan att det för många är större än ”riktiga” VM. Jag förstår verkligen varför, det är väldigt lätt att ryckas med i tempot och glädjen man ser på grabbarnas kroppsspråk!

Ännu en klubb har agerat på ledarsidan, denna gång blev det Niklas Sundblad och Petri Liimatainen som fick gå och i alla fall jag blev väldigt överraskad när jag läste att Jörgen Jönsson skulle in i tränarstaben. Bra gjort av Örebro att få dit honom och är det någon i hockeysverige som stinker vinnare så är det ju Jörgen. Han har en grym respekt med sig och jag är verkligen spänd på att se var Örebro tar vägen nu. Tyvärr för närkingarnas del tror jag att man lämnat för stort handikapp för att ta igen upp till play-in, men osvuret är väl bäst även här så att man inte ännu en gång tvingas göra en pudel.

På återhörande!


Arlbrandts tre torsdagstips

Dagens bank: Växjö-Timrå 1 (1,55)

Dagens drag: Brynäs-Linköping 1 (2,22)

Dagens skräll: Malmö-Rögle (2,95)

Till oddsen