Arlbrandt: Matcherna med bäst stämning

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: Matcherna med bäst stämning

I sin blogg på NordicBet skriver Pär Arlbrandt idag om de yttre förutsättningarna och publikens påverkan på matchen. Bland annat menar han att hemmaplan är en större fördel i grundserien än i slutspel. Arlbrandt avslutar sitt inlägg med att lista vilka fem matcher han spelat där det varit bäst tryck. Kolla in listan nedan.

5. Biel-Zürich, kvartsfinal 6, 2015
Jag spelade i Biel och vi var inför säsongen rankade sist i så gott som alla förhandstips. Vi lyckades dock kravla oss som åttonde och sista lag till slutspel där vi ställdes mot giganten Zürich. Både jag och de andra grabbarna i laget spelade vår bästa hockey för säsongen och tog serien till sju matcher (förlust där), men det är den sjätte på hemmaplan i den slitna plåthallen (byggdes ny till säsongen efter) som etsat sig fast. Jag fick äran att avgöra i tom kasse och får fortfarande gåshud när jag tänker på den känslan och jublet när pucken gleeed in i mål!

4. Rögle-Malmö, grundserien, 2005
Första skånederbyt på många år och det var ett helt galet tryck i ladan den kvällen. Redan på uppvärmningen sjöngs det som om det vore SM-final och minns jag rätt vann vi (Rögle) ganska stort också, härligt minne!

3. Luleå-Djurgården, kvartsfinal 7, 2011
Det var så mycket känslor, för att inte säga hat, i denna serien med anmälningar hit och dit, fula tacklingar och emellanåt lite hockey också. Jag spelade i Luleå och vi hade tappat 3-0 i matcher till 3-3 och låg även under sent i denna match innan Simon Hjalmarsson kvitterade med några minuter kvar. När sedan Robin Johnsson, med sitt första (!) mål för säsongen avgjorde i sudden så är jag förvånad om det nånsin uppmätts ett högre decibeltal i Luleå än just där och då.

2. Djurgården-Luleå, kvartsfinal 6, 2011
Samma serie men alltså matchen innan. DIF hade tagit två raka och kom nu till en fullsatt glob med 13850 djurgårdsfans som hoppade och sjöng. Även om vi torskade den matchen så kommer jag aldrig glömma den ljudkulissen alltså, dra mig baklänges vilket tryck det var!

1. HV71-Brynäs, final 7, 2017
En självklar förstaplats för mig naturligtvis, men även om vi förlorat hade jag haft denna match högst upp. Helt sjukt tryck under de knappa 71 minuter matchen pågick och så hade det nog varit oavsett vilken arena man spelat en sjunde final i men detta är ju den jag fått vara med om så det är en given etta på min lista!