Arlbrandt: ”Luleå tar aldrig en dag ledigt”

Hem » Bloggar » Pär Arlbrandt » Arlbrandt: ”Luleå tar aldrig en dag ledigt”

Längesedan jag var så taggad inför en match som den igår mellan Djurgården-Luleå men vad hände? Eller det var väl det som var felet egentligen, ingenting hände förutom att Luleå gjorde som de alltid gör, kväver motståndarnas (och publikens) energi på ett otroligt bra sätt genom att inte vika en millimeter från deras sätt att spela ishockey.

I sändningen var man inne på att det var Djurgården som förde spelet och hade de flesta chanser men i mina ögon kontrollerade Luleå det här på ett väldigt imponerande sätt, det tycker jag inte minst symboliserades efter stockholmarnas kvittering då man tryckte gasen i botten och skapade en rad vassa lägen och därför var jag inte förvånad när segermålet kom.

Just nu funderar jag och säkert många tränare hur fasiken man ska hitta ett sätt att slå Luleå i 4 utav 7 matcher för det kommer inte bli lätt, tro mig!

Underspelet som jag var ganska kaxig om i podden var ju aldrig i fara men dessvärre plumpade ju både Rögle och Örebro och återigen ett litet nettominus. Hos Rögle såg man verkligen vilken betydelse firma Brithén/Bristedt har då det var väldigt trubbigt framåt utan dessa grabbar.


Lördagens bank: TimråLuleå 2:a (1,75)

Kan verka tjatigt men Luleå tar aldrig en dag ledigt och slåss för seriesegern, Timrå tog en efterlängtad seger mot Rögle men nu ställs man mot maskinen Luleå som har en målvakt som inte bjuder på tavlor likt Rögles igår (förlåt om jag jinxar nu Lassinantti) och jag tycker faktiskt 1,75 är riktigt bra betalt!

Till oddsen


Lördagens drag: Hv71Djurgården 2:a moneyline (2,18)

Två lag som inte imponerat på slutet och där poängbehovet kanske är lite mer akut hos HV men Djurgården borde vara väldigt revanschsugna efter gårdagen, lägg till att Josefson är tillbaka samt att man nu kommer få möta ett motstånd som både ger och tar på ett sätt jag tror passar Djurgården bättre så är detta för mig en helt öppen match med kanske ett litet plus för bortalaget och att då få 2,18 på att de vinner matchen på ett eller annat sätt känns bra.

Till oddsen


Lördagens kryss: LinköpingMalmö X (4,15)

Ruggigt viktig match som vanligt nuförtiden men Linköping kan krympa avståndet till två ynka poäng men vinner Malmö så dödar man nästan denna säsong dessa två lag emellan med ett försprång på åtta poäng. Malmös power play hade islossning igår och det kan vara skillnaden här men jag tycker ändå LHC borde ha kraft och energi för att ta minst en pinne.

Till oddsen


På återhörande!